Fietsend langs de Molenroute Krimpenerwaard (31 km) - Holland.com
Foto: Windmill near Gorinchem
Actief

Fietsend langs de Molenroute Krimpenerwaard (31 km)

Niet ver van Gouda, in de provincie Zuid-Holland, staan meer molens dan waar ook in Nederland. 228 om precies te zijn, en dat biedt een prachtig schouwspel. U ziet hoe de molens destijds het land hebben drooggemalen en hoe de molens hier al honderden jaren nuttig zijn geweest voor de productie van bijvoorbeeld meel. Dus bent u in deze buurt en heeft u zin in een lekkere fietstocht... dan is deze 'molentocht' een aanrader waar u zeker van zult genieten.

  • Geniet van het landschap met de meeste molens in Nederland.
  • Stop tussendoor om een molen van dichtbij te bekijken.
  • Maak een pauze en proef echte Goudse kaas.

Natuurlijk genieten

Onderweg ziet u de mooiste vergezichten met landerijen, rivieren en natuurlijk mooie molens. En wilt u weten hoe al die mooie molens nu precies werken, dan zijn er verschillende waar u even een 'kijkje in de keuken' kunt krijgen. Ook is het leuk om te stoppen bij één van de vele andere ambachtelijke bedrijven, waar u bijvoorbeeld nog de échte Goudse kaas kunt proeven. Puur genieten!

Zilverstad Schoonhoven

Deze route begint en eindigt op de plek waar de Lopiker-, Krimpener- en Alblasserwaard elkaar kruisen, namelijk in Schoonhoven. Vanuit deze mooie stad, die bekend staat als de nationale Zilverstad, fietst u langs de rivier de Vlist richting Slotwijk, waar u onderweg weer vele schitterende molens passeert. Vervolgens fietst u via de Lekdijk Oost en Lekdijk West terug naar Schoonhoven. Wilt u na afloop even rustig genieten van een mooi uitzicht en een eenvoudig maar lekker hapje of drankje, dan is Restaurant Lekzicht in Schoonhoven zeker een leuk adres met een prachtig uitzicht over de rivier de Lek. Adres: Buiten de Veerpoort 4-6, Schoonhoven.

Download hier de fietsroute (als PDF)

Zoek naar andere soortgelijke dingen: