Kaasmarkt in Gouda

3.149 keer bekeken

2 van 4 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Kaasmarkt van Gouda

De Goudse kaasmarkt wordt in de lente en zomer gehouden voor het stadhuis en de oude kaaswaag. Gouda staat bekend om zijn typisch Hollandse kaas. Goudse kaas vertegenwoordigt ongeveer 60% van de totale Hollandse kaasproductie. De kaasmarkt in Gouda is (samen met de markt in Edam) een van de weinige overgebleven kaasmarkten in Holland. Alhoewel de markt extra is aangekleed voor toeristen, vervult hij nog steeds zijn oorspronkelijke doel: als kaasmarkt voor de plaatselijke boeren.

Lees meer

De Goudse kaas is wereldberoemd. En het feit dat Goudse kaas inmiddels een van de grootste exportproducten is van Nederland is indrukwekkend, als je bedenkt dat het ontstond in dit eenvoudige, pittoreske gebied in de provincie Zuid-Holland. Inmiddels wordt de meeeste Nederlandse kaas geproduceerd of opgeslagen in het gebied rond de stad Gouda, dat ook wel Cheese Valley wordt genoemd. Natuurlijk vormt de Gouda kaasmarkt nog steeds het centrale spektakel in de Nederlandse kaasbranche. De rituelen en rijke Hollandse tradities maken het tot een attractie die u niet mag missen.

  • Bezoek een historische kaasmarkt die dateert uit 1395.
  • Ontdek kaasproductietechnieken en -tradities die de eeuwen hebben doorstaan.
  • Proef authentieke Goudse kaas tijdens een 'High Cheese'.

Ga terug in de tijd op de Gouda kaasmarkt

U zult denken dat u terug in de tijd bent gereisd wanneer u de kaasmarkt van Gouda bezoekt. Deze werd voor het eerst gehouden in 1395. De opvallende kaaswielen worden met paard en wagen afgeleverd en door boeren op de grond opgestapeld. Daarna worden ze op de traditionele manier verhandeld op het plein voor het prachtige oude stadhuis van Gouda. De boeren en handelaren geven elkaar een theatrale handklap om de verkoop te bevestigen. De kaasmarkt in Gouda wordt van april tot eind augustus gehouden op donderdagochtend (m.u.v. nationale feestdagen).

Activiteiten

Gouda biedt een scala aan activiteiten waarin kaas de hoofdrol speelt. Zo kunt u een rondrit maken met de Kaasexpress, het traditionele kaaswegen bekijken in de Goudse Waag of kaas proeven tijdens een High Cheese in de museumtuin.

Overnachten in Gouda

Wilt u overnachten in de kaasstad van Nederland? Bekijk hier het aanbod van de leukste hotels in Gouda.

Ontdek meer in de omgeving
Kaasmarkt van Gouda
Adres: 
Markt
Gouda
Bekijk de website
Bekijk de website

Gouda

Ontdek kaasstad Gouda met de prachtige historische binnenstad en monumenten.

Lees meer

Best Western Hotel Gouda

Het Best Western hotel in Gouda ligt aan de rand van het historische centrum. De suites ademen met hun kaas-, stroopwafel-, en kaarzenthema Gouda.

Boek nu