© Endemico via Shutterstock
Categorie:Zuid-Holland

Familiebadplaats Kijkduin

Wie aan het strand bij Den Haag denkt, denkt ongetwijfeld aan Scheveningen. Maar er is in Den Haag nog een andere, kleinere en rustiger badplaats te vinden: Kijkduin. Dit is een verborgen parel voor een heerlijk dagje aan het strand!

  • Ontdek de rust en uitgestrektheid van het Zuiderstrand in Kijkduin.
  • Neem een kijkje in het ‘Hemels Gewelf’.
  • Trakteer uzelf op heerlijke vis in een strandpaviljoen.

Fantastische stranden in Kijkduin

Tussen Scheveningen en Kijkduin ligt het Zuiderstrand. Doordat hier geen weg langs loopt is het hier heerlijk rustig. U kunt een ontspannen dag met de kinderen op het strand doorbrengen en intussen voor een hapje en een drankje terecht in een van de strandtenten. Ook op de boulevard van Kijkduin zijn goede restaurants te vinden, waar u uw honger kunt stillen met uitzicht op zand en zee. Aan de zuidkant van de boulevard verandert het strand in een lagune-landschap. Enkele jaren geleden werd hier de ‘zandmotor’ gecreëerd, een schiereiland in de Noordzee. Het zand wordt door de stroming meegenomen en beschermt de kust tegen overstromingen. Een ander positief effect: er is een lagune ontstaan met perfecte omstandigheden voor kitesurfers. Rond de zandmotor kunnen zowel hondeneigenaren als nudisten goed terecht (viervoeters kunnen het hele jaar door vrij rondlopen).

Wat is er te doen in Kijkduin?

Kijkduin is de leuke, rustige badplaats van Den Haag. Deze stad, de thuisbasis van de regering en het koninklijk huis, is altijd een bezoek waard. Met bus 24 bent u binnen een half uur in het historische centrum.

Als de zon niet schijnt of als u zin hebt in een beetje beweging, kunt u in Kijkduin ook heerlijk wandelen of fietsen. Er lopen fraaie paden door de Haagse duinen maar ook langs de gezellige boulevard. Daar kunt u naderhand op een van de terrasjes neerstrijken en genieten van het uitzicht op zee.

Ook als u zin heeft in winkelen, bent u hier aan het juiste adres. In Kijkduin vindt u niet alleen een winkelcentrum, maar in de kleine straatjes zijn ook verschillende leuke boetieks te vinden met kleding, schoenen en accessoires.

Kijkduin: hotspot voor sportfans

Zoals we eerder al opmerkten, trekt de zandmotor op winderige dagen talloze kitesurfers. Maar ook de zee zelf biedt allerlei mogelijkheden voor watersporten, zoals kitesurfen en windsurfen maar ook zeilen en katamaranzeilen. In Kijkduin kunt u ook allerlei andere sporten uitproberen, zelfs sporten die u niet zou verwachten bij het Noordzeestrand. Op de Uithof, slechts 4 kilometer van het strand vandaan, bevindt zich het grootste indoorsportcentrum van Europa, waar u kunt skiën, schaatsen, karten en lasergamen. Wie het liever iets rustiger aan doet, kan het prachtige duinlandschap te voet of per fiets doorkruisen. Zelfs de 570 kilometer lange Nederlandse Kustroute loopt langs de badplaats Kijkduin. Bovendien is er ook een 9-holes golfbaan in Kijkduin, Golf Ockenburg, op de Wijndaelerweg 125.

Kinderen zijn welkom!

Voor kinderen is er de ‘Speelboot Atlantis'. Ook een bezoekje aan de ‘uitkijktoren', de vroegere vuurtoren van Kijkduin, zal in goede aarde vallen. En ten slotte is er nog het ‘Hemels Gewelf’ een enorme ronde krater die de hemel een gigantische boog doet lijken en bovendien een geweldig uitzicht biedt op het strand en de zee. Niet ver van het Atlantic Hotel, dat direct aan het strand ligt, ligt de ‘Jutterskeet’ verborgen tussen de duinen. In deze hut, die open is op zaterdag- en zondagmiddag, kunnen kinderen alle spullen bewonderen die ‘Ome Jan’ en zijn helpers uit zee hebben gevist.

Waar kunt u lekker eten?

Wilt u ‘s middags lunchen of 's avonds dineren met uitzicht op zee? In Kijkduin zijn er strandpaviljoens te vinden naar ieders smaak. Zo kunt u bijvoorbeeld bij Habana Beach (adres: Zuiderstrand 15/16) heerlijke gerechten krijgen als vis of pizza. Bij Beachclub Titus (adres: Zuiderstrand 12) kunt u genieten van heerlijke vis- en grillgerechten.

Leuke bestemmingen in de omgeving van Kijkduin

Aangezien Kijkduin een wijk van Den Haag is, kunt u natuurlijk een trip maken naar het historische centrum. Een andere leuke stad in de buurt is Delft, dat ook altijd een uitstapje waard is, met zijn zeventiende-eeuwse stadhuis, indrukwekkende kerken en het wereldberoemde Delfts blauwe porselein. Blijft u liever aan de kust om van het strand te genieten? Scheveningen is het levendiger gedeelte van Den Haag aan het strand. De hippe beachclubs (bijvoorbeeld aan het Zwarte Pad) trekken op warme zomeravonden zowel bewoners van de stad als toeristen. Iets ten noorden van Scheveningen ligt de badplaats Noordwijk, die niet alleen aan de Noordzee ligt, maar ook aan het bloembollengebied van Nederland.

Ligging en bereikbaarheid van Kijkduin

Maakt u zich geen zorgen als u niet met de auto bent; vanaf Schiphol Airport bent u met de intercity in slechts een halfuur in Den Haag Centraal. Van daar kunt u met de bus naar de wijk Kijkduin. Wie wel met de auto gaat, kan zelfs in sommige delen van Kijkduin gratis parkeren (Zandvoortselaan en Machiel Vrijenhoeklaan - onder voorbehoud).

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

De mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee

Bekijk de mooiste badplaatsen in Nederland voor een vakantie aan zee met gezellige boulevards en schone stranden. Verblijf in een hotel of vakantiehuis aan het strand.

Lees meer