© Rob van der Meijden via Pixabay
Natuur

Kijkduin

108 van 136 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Wie denkt aan strand bij Den Haag, denkt al snel aan Scheveningen. Maar Den Haag kent nog een tweede kleinere, rustige badplaats namelijk Kijkduin. En dat is een verborgen pareltje voor een heerlijk dagje strand!

  • Ontdek de rust en ruimte op het Zuiderstrand van Kijkduin.
  • Bezoek het ‘Hemels Gewelf’ met kinderen en geniet van het bijzondere uitzicht.
  • Geniet van een lekker visje in één van de strandpaviljoens.

Wat kunt u doen in Kijkduin?

Kijkduin is de heerlijke rustige badplaats van Den Haag. Het mooiste stukje strand vindt u bij het Zuiderstrand waar u heerlijk (ook met kinderen!) kunt genieten van een dagje strand.

Is het wat minder zonnig of heeft u gewoon zin in wat beweging, dan is Kijkduin ook heerlijk om te wandelen en te fietsen. Zo zijn er mooie routes door de Haagse duinen, maar ook langs de gezellige boulevard. En als u daar dan toch bent, kunt u gelijk even een terrasje pakken met uitzicht op de zee.

Wilt u lekker winkelen, dan kan dat ook. Niet alleen is er in Kijkduin een winkelcentrum, ook vindt u volop leuke boetieks vol kleding, schoenen en accessoires in de kleine straatjes.

Voor de kinderen is er de ‘speelboot Atlantis’. Daarnaast vinden ze een bezoekje aan de ‘uitkijktoren’, de voormalige vuurtoren van Kijkduin, ook zeker leuk. Tenslotte is er nog het ‘Hemels Gewelf’; een enorme, ellipsvormige krater van waaruit u de hemel als een gewelf aanschouwt en bovenop een prachtig uitzicht heeft over het strand en de zee.

Waar kunt u lekker eten?

Wilt u lekker lunchen of dineren met uitzicht op zee? Dan zijn er in Kijkduin verschillende strandpaviljoens waar u terecht kunt. Bijvoorbeeld Habana Beach (adres: Zuiderstrand 15/16) waar onder meer lekkere visjes en pizza’s kunt eten. Bij Beachclub Titus (adres: Zuiderstrand 12) kunt u heerlijke vis en grill-gerechten eten.

Overnachten in Kijkduin

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Kijkduin vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Tip van de redactie: Bezoek ook Fort Kijkduin, gebouwd in opdracht van Napoleon, en leer hier meer over de geschiedenis, de bewoners en de omgeving van het Fort.