Noordwijk - tips voor de mooie bloemenbadplaats - Holland.com
Foto: The boulevard of Noordwijk
Noordwijk Natuur

Noordwijk: een mooie bloemenbadplaats

Adres:
De Grent 8
2202EK Noordwijk

Noordwijk ligt in het hart van de befaamde Bollenstreek en wordt ook wel de bloemenbadplaats van Europa genoemd. Geniet van brede witte stranden en vele attracties voor het hele gezin.

  • Ontdek de fraaie stranden en gezellige strandpaviljoens van Noordwijk.
  • Stap op de fiets en ontdek de bollenstreek en de Keukenhof.
  • Kom meer te weten over de ruimte in de Space Expo, de eerste ruimtevaarttentoonstelling van Europa.

De top zeven bezienswaardigheden in Noordwijk

  • Strand: Noordwijk is met zijn 13 kilometer lange prachtige zandstrand een geweldige badplaats. Watersportliefhebbers, hondenbaasjes, gezinnen met kleine kinderen - voor iedereen is er een geschikt gedeelte van het strand.

  • Tulpen: dankzij de ligging in het hart van de Bollenstreek staat deze plaats in het voorjaar volledig in het teken van miljoenen bloeiende tulpen. Tijdens uw vakantie mogen een bezoek aan de Keukenhof of het bloemencorso, of een fietstocht door de bloemenvelden dan ook niet ontbreken.

  • Ruimtevaart: in Noordwijk vindt u ook de eerste permanente ruimtevaarttentoonstelling van Europa, Space Expo, waar u alles te weten kunt komen over de ruimte. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? En wat doen satellieten eigenlijk? De antwoorden op deze en andere vragen vindt u bij Space Expo. 

  • Fietsersparadijs: op de fiets langs de zee en door de tulpenvelden - hier leest u zeven redenen waarom u Nederland op de fiets moet ontdekken.

  • Enorme speeltuin: op ongeveer 20 minuten rijden van Noordwijk ligt Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa.

  • Bunkermuseum: het Atlantikwall Museum Noordwijk bestaat uit twaalf bunkers en een 500 meter lang ondergronds gangenstelsel dat in de Tweede Wereldoorlog werd gegraven. In de zomermaanden is een deel ervan open voor publiek.

  • Vuurtoren: de in 1921 gebouwde vuurtoren staat op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Tijdens Open Monumentendag kan deze worden bezocht.

Meer over Noordwijk

De belangrijkste attractie van Noordwijk is natuurlijk het geweldige strand. Langs de kust staan verschillende leuke strandpaviljoens waar u een heerlijke stranddag kunt beleven. Hier vinden verschillende (culturele) activiteiten en evenementen plaats, vooral in de zomermaanden. De plaatselijke VVV kan u hierover informeren.

Aan het strand of in het dorp: restaurants in Noordwijk

Trakteer uzelf ook op een etentje bij een strandrestaurant tijdens uw vakantie aan zee. Wat is er heerlijker dan vers gevangen vis eten met een glaasje wijn erbij terwijl u met uw voeten in het zand naar de golven staart? In Noordwijk heeft u de keuze uit verschillende strandpaviljoens; zo vindt u hier het trendy Breakers Beach House, Strandpaviljoen de Zeemeeuw bij de speeltuin en Strandclub Witsand met relaxte loungemuziek. In het centrum van Noordwijk zijn verschillende restaurants met internationale keuken: u kunt hier Indiaas, Chinees, Nederlands en Frans eten en natuurlijk ook vis uit de Noordzee. Lees meer over de leukste strandpaviljoens in Noordwijk.

Ligging en bereikbaarheid van Noordwijk

Noordwijk ligt aan de kust in de provincie Zuid-Holland, die bekendstaat om zijn tulpen, molens en historische steden. De kustplaats is centraal gelegen; Amsterdam en Den Haag liggen op respectievelijk 40 en 20 kilometer afstand, het is 25 kilometer naar Schiphol en slechts 10 kilometer naar de wereldberoemde Keukenhof. Net als vele andere Nederlandse kustgemeentes, heeft Noordwijk twee kernen: het in het binnenland gelegen Noordwijk en Noordwijk aan Zee aan de kust. In de zomer zorgt een gratis shuttlebus voor een verbinding tussen het centrum en het strand. De bus rijdt ook langs het gratis parkeerterrein op de kruising Gooweg/N444. Een ideale oplossing voor een ontspannen dag aan het strand, zonder zorgen over parkeertijden of tarieven.

Overnachten in Noordwijk

U kunt uw vakantie in Noordwijk doorbrengen in een hotel direct aan zee, zoals bijvoorbeeld in het Beach Hotel Noordwijk of in het met vijf sterren bekroonde Grand Hotel Huis ter Duin waar ook vaak beroemde gasten verblijven. Andere accommodatiemogelijkheden in Noordwijk: een vakantiehuisje op een paar meter van het strand of een hotel met kamers met uitzicht op zee - boek vandaag nog uw vakantieappartement, vakantiewoning of hotel in Noordwijk.

Natuur

Mooie badplaatsen aan de kust

Verblijf in de beste badplaatsen en geniet van het water en strandleven.

Natuur

Nederlandse kust

De Nederlandse kust met al z'n verschillende regio's biedt voor iedereen wat.

Natuur

Noordwijk

Noordwijk is de bloemenbadplaats van Nederland.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: