Kinderdijk
Kinderdijk
Foto: © Aline Dassel via Pixabay
Zuid-Holland

Varen door UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Vaar mee op een van de rondvaartboten op Kinderdijk en geniet van het schitterende uitzicht op de dijken, boezems, het polderlandschap en natuurlijke de 19 wereldberoemde windmolens.

  • Ervaar op een unieke manier de meest molenrijke provincie van Nederland.
  • Vaar langs authentieke molens en bezoek Museummolen Nederwaard.
  • Kinderdijk is ook vanaf Rotterdam te bereiken met de Waterbus.

Uniek staaltje waterwerk

Het uitgestrekte gebied van Kinderdijk in de Alblasserwaard wordt wereldwijd gezien als het bewijs van de menselijke vindingrijkheid bij het droogleggen van land en de bescherming tegen het water. Een rondvaart over de Lage Boezem van de Overwaard langs de authentieke molens is daarom een belevenis op zich.

Varen langs authentieke molens

U vaart met de Canal Hopper Prins Friso of de Canal Cruiser dicht langs de molens en met de Prins Friso kunt op verschillende plaatsen uitstappen om de omgeving verder te verkennen. Neem zeker ook een kijkje in Museummolen Nederwaard. Deze nog werkende molen is in oorspronkelijk staat bewaard gebleven en wordt door een echte molenaar bediend.

Kinderdijk op de fiets

Verken de meest molenrijke provincie van Nederland ook eens, heel Hollands, op de fiets. U rijdt langs eeuwenoude molens, door groen poldergebied en typische dijkdorpen.

Praktische informatie

De opstapplaatsen van de Canal Hopper Prins Friso en de Canal Cruiser bevinden zich op Kinderdijk. Daar zijn ook de vaartickets verkrijgbaar.

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Leven op én met het water

Water, een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ontdek de rijke historie, ontmoet lokale én internationale waterhelden en reis mee langs de meest iconische plekken. Dompel je onder in het verhaal van Nederland, Waterland.

Lees meer