Dordrecht
© Aron Marinelli via Unsplash
Categorie:Zuid-Holland

Waterrijk Dordrecht

Ontdek de monumenten van Dordrecht vanaf het water: met de open fluisterboot Dordtevaar vaar je in een rustig tempo door de historische havens, langs eeuwenoude kademuren en in het water gebouwde huizen, over de Oude Maas en langs de Groothoofdspoort. Het ‘Waterrondje Dordt’ begint bij de Wijnbrug. Van april tot en met oktober zijn er dagelijks rondvaarten.

  • Maak een vaartocht langs de oude havens in een fluisterboot
  • Boek een romatische overnachting in de watertoren Villa Augustus
  • Fiets door gebieden die ooit helemaal onder water hebben gestaan

Slapen in een watertoren

Twee Dordtse watertorens hebben een nieuwe bestemming gekregen. Op het voormalig waterleidingterrein biedt Villa Augustus unieke hotelkamers in de negentiende-eeuwse watertoren en een levendig café-restaurant in het vroegere pompstation. In de omliggende moes- en siertuinen kun je vrij rondwandelen. Groen is het uitzicht vanuit de kamers van Hotel De Watertoren. In deze watertoren van Dubbeldam logeer je aan de rand van de polder.

Fietsen langs kreken

Maak een fietstocht over het eiland van Dordrecht, via langs de rivieren liggende dijken en fietspaden, dwars door de polder langs oorspronkelijke kreken en de grienden en wilgenvloedbossen van de Biesbosch. Bij het Biesboschcentrum zijn kano’s en roeiboten te huur voor een verkenningstocht door dit natuurgebied bij Dordrecht.

Met de waterbus

De moderne waterbus zorgt voor een snelle verbinding over water tussen Dordrecht en de Alblasserwaard en vaart ook naar Rotterdam en de Hollandse Biesbosch. Fietsen gaan gratis mee aan boord, ideaal voor een fietstocht door de omgeving van Dordrecht. 

Categorie: Naar de site

Villa Augustus

Het meest bijzondere hotel van Dordrecht huist in een oude watertoren. Een unieke locatie nabij het oude centrum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer