Zuid-Holland - Holland.com
Foto: © Beeldbank Den haag

Zuid-Holland

Rotterdam, met een van de grootste havens ter wereld, en Den Haag, het politieke hart van Nederland, liggen beide in de provincie Zuid-Holland. Naast deze grote steden telt Zuid-Holland nog vele andere hoogtepunten, zoals het strand van Scheveningen, de historische stad Delft, de molens van Kinderdijk, de bloemenvelden en de Keukenhof en Gouda is wereldwijd beroemd om de Goudse kaas en heeft één van de mooiste historische binnensteden van Nederland.

  • Schiet typisch Hollandse plaatjes bij Kinderdijk of de Keukenhof.
  • Bezoek de monumentale stad Den Haag of juist de moderne wereldstad Rotterdam.
  • Ontdek de vele musea in Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam.

Hoogtepunten van Zuid-Holland 

De provincie Zuid-Holland is in cultureel opzicht een paradijs. Den Haag, Delft, Leiden en Rotterdam barsten van de kunst- en geschiedenismusea met schitterende collecties. Musea die u zeker niet mag missen zijn het Mauritshuis en Kunstmuseum Den Haag in Den Haag, het Boijmans van Beuningen en de Kunsthal in Rotterdam en het Vermeer Centrum in Delft.  

Typisch Hollandse plaatjes schiet u bij de wereldberoemde molens van Kinderdijk, de aardewerkfabriek Royal Delft, de kaasmarkt van Gouda, Madurodam en de Keukenhof en de omringende bloemenvelden. 

Iedereen die voor het eerst een bezoek brengt aan Den Haag is onder de indruk van het grote aantal monumenten. Het Binnenhof, paleizen, statige herenhuizen en talloze pleinen zorgen ervoor dat de stad als het ware geschiedenis ademt. Rotterdam is compleet het tegenovergestelde van Den Haag: een moderne wereldstad die de grootste haven van Europa herbergt, maar ook bekend staat om haar gewaagde architectuur. 

Bezoek Zuid-Holland 

U zult ervan versteld staan hoe eenvoudig u per auto of trein van het ene hoogtepunt naar het andere reist. Den Haag, Rotterdam, Delft en Leiden liggen allemaal op minder dan een half uur rijden van elkaar. Afhankelijk van de tijd waarin u Nederland bezoekt, is het ook zeer aan te raden om in de lente langs de bloemenvelden te fietsen en in de zomer van het strand van Katwijk, Noordwijk of Scheveningen te genieten.

Overnachten in Zuid-Holland

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Zuid-Holland vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Kastelen in Zuid-Holland

Alles over Zuid-Holland

Op zoek naar bollenvelden, molens van Kinderdijk, maar ook grote steden? Bezoek dan Zuid-Holland.