© Eric Wijnbeek

Texel

Op Texel, het grootste Waddeneiland, vindt u 30 kilometer aan prachtige zandstranden, natuurgebieden vol vogels en zeehonden, en natuurlijk gezellige dorpen. Vaar vanaf Den Helder in ongeveer 20 minuten naar Texel en ontdek dit fantastische eiland.

Natuur op Texel

Natuur

Duinen van Texel

Stap op de fiets en maak een tocht langs duinen, bossen, heidevelden, kwelders en strand.

© Karina Mannott
Bezienswaardigheden

De Waddenzee

De Waddenzee is één van de meest bijzondere watergebieden van Nederland.

Texel is een van de vijf Nederlandse Waddeneilanden en heeft voor iedereen wat wils. Kom helemaal tot rust in de prachtige natuur of zoek juist de spanning op en ga parachutespringen. Ontdek al het moois vanuit uw vakantiehuis, hotel of camping.

Het strand van Texel

Op Texel vindt u 30 kilometer aan zandstrand. Het eiland is daardoor de perfecte plek voor strandliefhebbers. Geniet in de zomer van de zon of maak in de winter een mooie wandeling. Texel is leuk in elk seizoen.

Unieke natuur

Texel ligt in de Waddenzee, een uniek natuurgebied. Het ene moment staat alles onder water, het andere moment kunt u wandelen over de zeebodem. Het is het thuis van veel bijzondere flora en fauna, zoals de zeehond. Dit mooie stuk natuur staat niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst! Ook op het eiland zelf vindt u prachtige duinen, bossen en natuurlijk stranden.

Veerdienst naar Texel

Texel is goed bereikbaar dankzij de goed georganiseerde veerdienst vanaf Den Helder. Auto's zijn toegestaan op het eiland en mogen mee op de veerpont. Maar huur ook eens een fiets en verken de fietspaden door het bos, de duinen en langs het strand.

Overnachten op Texel

© Aline Dassel

Sail & bike Waddenzee

8 dagen zeilen en fietsen rond de Waddeneilanden en Friesland.

De beste activiteiten op Texel