Natuur

Nationaal Park Duinen van Texel

25 van 28 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog

Stap op de fiets en maak een tocht langs de duinen aan de westkant van Texel. U zult versteld staan hoeveel landschappen aan u voorbij gaan. Duinen, bossen, heidevelden, kwelders en strand vormen tezamen Nationaal Park Duinen van Texel.

  • Duinen, bossen, heide en strand. Nationaal Park De Duinen van Texel is één van de bijzonderste landschappen van Nederland.
  • Spot zeehonden, verschillende vogelsoorten en reptielen.
  • Bezoekt u de Duinen van Texel? Mis zeehonden- en bruinvissenopvang Ecomare dan niet.

Minstens zo gevarieerd is de veelheid dieren die u hier kunt zien. Vogels, reptielen, vissen en zoogdieren, waaronder zeehonden, behoren tot de bewoners van dit gebied. Door de sterke invloed van de zee hebben de duinen van Texel een unieke flora, waarin zoet- en zoutwaterplanten door elkaar heen groeien.

Voorlichting bij Ecomare

Binnen het duingebied van Texel liggen diverse bijzondere natuurgebieden, zoals de zandplaat de Hors, de Texelse bossen en de Slufter. De laatst genoemde is een duinvallei die in contact staat met de Noordzee. De kreken in dit gebied lopen vol bij hoogwater en leeg bij laagwater. De Slufter heeft een bijzondere vegetatie en is een belangrijke broedplaats voor veel vogelsoorten.

Wilt u alles weten over de bijzondere natuur van de Wadden dan moet u beslist een bezoek brengen aan Ecomare. Ecomare is een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor Nationaal Park Duinen van Texel. Heeft u vragen over het natuurgebied of de Wadden dan kunt u hier terecht. Verder worden hier wandelkaarten verstrekt en zijn er excursies voor jong en oud.

Waddeneiland Texel

Het hele jaar door trekt Texel veel toerisme dat komt uitwaaien op het Waddeneiland Texel. De recreatieve voorzieningen zijn hierop aangepast en u kunt er vanuit gaan dat de wandel-, fiets- en ruiterpaden er prachtig bij liggen. Ook aan horecavoorzieningen, accommodaties en activiteiten is geen gebrek en de lokale VVV helpt u graag met het samenstellen van een mooi programma.

Overnachten op Texel

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? Op Texel vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!