Foto: © Ecomare
Attracties

Ecomare

22 van 28 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Ruijslaan 92
1796AZ De Koog
Bekijk de website

De Wadden en de Noordzee zijn hele mooie natuurgebieden waar we met z'n allen heel zuinig op moeten zijn. Het centrum Ecomare op Texel laat je die schoonheid zien met een aantal exposities maar ook door middel van de bewoners zelf: zeehonden en vogels. 

  • Ontdek de natuur van Werelderfgoed Waddenzee.
  • Bekijk hoe de zeehonden en bruinvissen gevoerd worden.
  • Ga mee op excursie naar het duin of het wad.

Zeehondenopvang

Ecomare is een opvangcentrum voor zieke zeehonden en babyzeehonden die hun moeder kwijt zijn. Als ze opgeknapt zijn, worden ze weer uitgezet in de Waddenzee. Per jaar worden zo'n dertig tot veertig zeehonden in de Waddenzee uitgezet. Dat was vroeger wel anders. Toen bleven alle opgevangen zeehonden in het centrum omdat er nog op gejaagd werd. 

Vogels in Ecomare

De vogels spartelen nog wat tegen, maar ze zullen straks blij zijn dat de olie weer uit hun verenpak is. Hoe dat precies in z'n werk gaat kun je zien in de vogelopvang. Niet alleen besmeurde vogels maar ook zieke of gewonde vogels vinden in Ecomare een plek om aan te sterken. Alle vogels kiezen na verloop van tijd weer het luchtruim.

Overnachten op Texel

Kijk voor de mogelijkheden op vakantiehuizen op Texel en hotels op Texel. Natuurlijk zijn er ook tal van campings en vakantieparken.