Zelfpluktuin Texel

904 keer bekeken

21 van 23 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op Texel, aan de voet van natuurgebied De Hogeberg, ligt een heel bijzondere tuin. Een tuin waar fruit en bloemen welig groeien en bloeien. In de Zelfpluktuin kun u wandelen, spelen, eten, drinken en je eigen fruit plukken. U kunt natuurlijk ook een mooi boeket samenstellen.

Kindvermaak

Kinderen vinden het veelal bijzonder om te zien hoe fruit groeit en het is spannend om het zelf te plukken. Daarnaast vermaken zij zich hier in de grote zandbak met graafmachines en lopen er kippen, konijnen en poezen rond in de tuinen. In de kas en op het terras kunt u genieten van koffie, thee, zelfgemaakte limonade, cake en fruittaart. In de boerderijwinkel zijn siropen, likeuren en jam te koop.

Vrije toegang

De Zelfpluktuin is van maandag tot en met zondag vrij toegankelijk, van half mei tot en met oktober. Er staan doosjes klaar die je kunt meenemen de tuinen in om te vullen met rijp fruit. In het winkeltje wordt het fruit gewogen en afgerekend. De tuinen bevatten een aardbeienkwekerij, een bloemenplukveld en plukvelden met witte- en rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kruisbessen, taybessen en zwarte bessen.

Texel

Uitgestrekte zandstranden, fascinerende natuurgebieden en echte strandjutters – bezoek Texel!

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Zelfpluktuin Texel