A small tray of selfpicked fruit
Natuur

Zelfpluktuin Texel

26 van 28 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Op Texel, aan de voet van natuurgebied De Hogeberg, ligt een heel bijzondere tuin. Een tuin waar fruit en bloemen welig groeien en bloeien. In de Zelfpluktuin kun u wandelen, spelen, eten, drinken en uw eigen fruit plukken. U kunt natuurlijk ook een mooi boeket samenstellen.

  • Pluk uw eigen fruit of stel uw eigen boeket samen.
  • Geniet van een drankje op het terras terwijl uw kinderen zich vermaken.
  • De zelfpluktuin is vrij toegankelijk.

Kindvermaak

Kinderen vinden het veelal bijzonder om te zien hoe fruit groeit en het is spannend om het zelf te plukken. Daarnaast vermaken zij zich hier in de grote zandbak met graafmachines en lopen er kippen, konijnen en poezen rond in de tuinen. In de kas en op het terras kunt u genieten van koffie, thee, zelfgemaakte limonade, cake en fruittaart. In de boerderijwinkel zijn siropen, likeuren en jam te koop.

Vrije toegang

De Zelfpluktuin is van maandag tot en met zondag vrij toegankelijk, van half mei tot en met oktober. Er staan doosjes klaar die u kunt meenemen de tuinen in om te vullen met rijp fruit. In het winkeltje wordt het fruit gewogen en afgerekend. De tuinen bevatten een aardbeienkwekerij, een bloemenplukveld en plukvelden met witte- en rode bessen, bosbessen, bramen, frambozen, kruisbessen, taybessen en zwarte bessen.

© Instagram @patrick_altrogge
Natuur

Texel: het grootste Waddeneiland van Nederland

Texel staat bekend om zijn fantastische stranden, prachtige natuurgebieden en bijzondere bezienswaardigheden als Ecomare en de rode vuurtoren.