© Merk Fryslân
Natuur

Ameland

70 van 91 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Bureweg 2
9163KE Nes

De natuurlijke pracht en rust van Ameland, ook wel bekend als de Waddendiamant, heeft dit eiland in 2009 de Quality Coast Award bezorgd. De natuurgebieden De Hôn en Het Oerd huisvesten fantastische flora en fauna, en het eiland heeft een rijke geschiedenis van walvisvaart en koopvaardij. 

  • Bezoek Ameland en geniet van tientallen kilometers schitterend strand en gezellige dorpjes.
  • Beklim de 56 meter hoge vuurtoren op het eiland.
  • Geniet van de vele typische lekkernijen van het eiland.

Hoogtepunten van Ameland 

Ameland biedt het hele jaar door vele activiteiten:

  • Beach express: tractorritjes over het strand,
  • Zeehonden kijken: boottochten naar de zeehondenkolonie op een nabijgelegen zandbank,
  • Paardenreddingsboot: woon hun maandelijke demonstraties bij,
  • De Oerdblinkert: beklim deze 24 meter hoge duin,
  • Commandeurshuizen: de oudste gebouwen op het eiland,
  • Sportvissen: Ameland is een geweldige plek om naar makreel te vissen.

Bezoek Ameland 

Ontdek Ameland met zijn 56 meter hoge vuurtoren en pittoreske dorpen en boerderijen. Probeer een paar van de culinaire specialiteiten van het eiland, zoals roggebrood, boerderijkaas, mosterd en meerval. Een glaasje authentieke Amelander likeur heet een Nobeltje.

Meer in de omgeving           

Ameland is niet het enige Waddeneiland dat de moeite waard is; ook Texel, Terschelling, Schiermonnikoog en Vlieland zijn indrukwekkend mooie eilanden. Ook hier vindt u prachtige stranden en een unieke flora en fauna.

Bereikbaarheid en parkeren Ameland

Ameland is goed bereikbaar vanaf Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. In zo’n anderhalf uur rijdt u naar Holwerd waar u de auto veilig kunt parkeren. De veerboot naar Ameland vertrekt van de veerdam van Holwerd. Als passagier (voetganger) kunt u tegen betaling gebruikmaken van iedere afvaart. Neemt u de auto mee naar Ameland? Dan dient u tijdig een reservering voor een afvaart te maken. Let wel, het leukste vervoer op het eiland is fietsen en die kunt u ter plekke huren.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, een vakantiehuis voor het gezin, op Ameland vindt u voor elke smaak en budget een heerlijk hotel een bed & breakfast, vakantiewoning of een leuke camping. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale accommodatie hier!

Tip van de redactie:

Stap op een van de boten die een ‘robbentocht’ organiseren. U heeft dan een prachtig boottochtje met mooi uitzicht op het Wad en natuurlijk gaat u op bezoek bij echte robben in het wild.

Nieuw: Sea Lodges Ameland

Beleef een fantastische vakantie in één van de gloednieuwe Sea Lodges op Waddeneiland Ameland. De huisdiervriendelijke lodges zijn comfortabel, compleet en sfeervol ingericht. Met het strand en de zee op loopafstand kunt u optimaal genieten van de rust en de natuur.

Bekijk beschikbaarheid