Lente op het eiland Texel - Holland.com
View from beach dunes with white and red lighthouse on Texel
View from beach dunes with white and red lighthouse on Texel
De Waddeneilanden

Lente op het eiland Texel

Lammetjes in de wei, de bollenvelden in bloei en natuurlijk de prachtige, uitgestrekte stranden. Lente op Texel is genieten van Nederland op z'n mooist.

  • Geniet in de lente van extra zonuren op Texel.
  • Ontdek de Texelse bollenvelden.
  • Proef de typisch Texelse lekkernijen.

Als de lente aanbreekt in Nederland, dan is Texel een ideale bestemming. Hier schijnt de zon in het voorjaar namelijk flink meer dan in de rest van Nederland. U kunt er heerlijk wandelen langs het strand en de terrassen zijn weer open voor een lekkere lunch of een 'Texels juttertje'. Met de veerboot vanuit Den Helder bent u in 20 minuten op Texel.

Texelse lammetjes

Texel staat bekend om z'n vele lammetjes en die staan in het voorjaar natuurlijk volop in de wei voor het ultieme lentegevoel. Er is zelfs een speciale 'Lammetjesfietsroute' en op 'Schapenboerderij Rozenhout' kunt u er zeker een knuffelen. En, voor de vleeseters onder u, in restaurant 'Bij Jef' eet u een Texels lam zoals u het nog nooit geproefd heeft.

Lokale lekkernijen

Wie van lekker eten houdt is op Texel op de juiste plek. Naast het Texels lam kunt u er bijvoorbeeld heerlijke verse groenten en fruit plukken bij 'de Zelfpluktuin'. Op de kalender ziet u dan wat rijp is en vervolgens plukt u waar u trek in heeft. Of ga langs bij 'Kaasboerderij Wezenspyk' en proef de kaas van koeien en schapen die op Texel grazen. Leuk om te zien en heerlijk om te proeven!

Bloembollen fietsroute

Hoewel Texel niet bekend staat als de 'bollenstreek' in Nederland, hebben ze absoluut schitterende bollenvelden. Van begin april tot eind mei zijn er dan ook speciale fietsroutes langs prachtige velden vol narcissen, hyacinten en krokussen. Langs de route is er zelfs een speciale bolbloemen pluk tuin waar u uw eigen boeket kunt samenstellen.

Ontdek Texel deze lente

Wilt u komend voorjaar genieten van de lente op Texel? Bekijk dan ons aanbod van vakantiehuisjes op Texel...het strand is gegarandeerd altijd in de buurt! Gaat u liever op de fiets het eiland verkennen? Boek dan een compleet verzorgde fietsvakantie die vanuit Noord-Holland een oversteek maakt naar het eiland Texel.

Overnachten op Texel

Texel leent zich uitstekend voor een aantal dagen zon, strand en zee. Of heerlijk wandelen door de natuur. Kies voor een comfortabel vakantiehuis en geniet van alles wat dit prachtige waddeneiland u te bieden heeft.

Adressen:

De Zelfspluktuin: Middellandse Zeeweg 4, Oudeschild.
Kaasboerderij Wezenspyk: Hoornderweg 29, Den Burg.

Bestemmingen

De Waddeneilanden

Het Waddengebied is een van de mooiste natuurgezichten van Nederland. De Waddenzee staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ontdek meer over de Wadden.

Vond je dit interessant? Ontdek meer