© Merk Fryslân
Natuur

Terschelling

54 van 69 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Willem Barentszkade 19a
8881BC West-Terschelling

Terschelling is het op een na grootste Friese Waddeneiland. De oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris uit 1594, heet bezoekers welkom op het eiland. Een goede samenwerking tussen mens en natuur heeft geleid tot een gevarieerd landschap; van kustlijnen tot getijdemoerassen en bossen.

  • Ontdek Terschelling en geniet van eindeloze stranden en leuke attracties op het eiland.
  • Bezoek het Oerol Festival; het openluchtfestival vol cabaret, zang en dans.
  • Proef verse cranberry’s, één van de lokale specialiteiten van Terschelling.

Hoogtepunten van Terschelling 

Ieder jaar bezoeken duizenden bezoekers de vele hoogtepunten op dit heerlijke Waddeneiland. Zo zijn de locale delicatessen vers van het land te proeven bij verschillende boerderijen. Proef bijvoorbeeld de heerlijke kaas en het ijs, verser dan vers. Maar voor natuurliefhebbers is er veel te zien; bijvoorbeeld bij Natuurgebied de Boschplaat waar u talloze unieke plantensoorten, vlinders en enorme vogelkolonies kunt bekijken.

Wadlopen

Wanneer het laag water is, is het mogelijk om over de bodem van de Waddenzee te wandelen. Doe dit uitsluitend onder begeleiding van een gids, want anders is het niet zonder risico. De bodem bestaat uit zandbanken, kwelders en slikvelden waar u de mooiste vogels, planten en vissen kunt zien en als u geluk heeft ontmoet u zelfs de spelende zeehondjes op de zandbanken. Een schitterende en unieke ervaring!

Bezoek Terschelling 

Op Terschelling vindt u meerdere galerijen en expositieruimtes en een grote verscheidenheid aan restaurants en entertainment. Tijdens het Oeral Festival wordt Terschelling omgetoverd tot één groot podium voor cabaret, zang en dans dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Net als op Vlieland, zijn cranberries op Terschelling de culinaire specialiteit.

Meer in de omgeving

Terschelling is niet het enige Waddeneiland; ook Texel, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland zijn zeer de moeite waard. Ook hier vindt u prachtige stranden en een unieke flora en fauna.

Bereikbaarheid en parkeren Terschelling

Terschelling is goed bereikbaar vanaf Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. In zo’n anderhalf uur rijdt u naar Harlingen waar u de auto veilig kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaats bij Harlingen kunt u lopend of per pendelbus naar de veerboot. Op het eiland zelf kunt u het beste fietsen huren. Online boeken van de veerdienst is wel zo voordelig!

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een vakantiehuis voor het hele gezin; op Terschelling vindt u voor elke smaak en budget een heerlijk hotel een bed & breakfast, vakantiewoning of een leuke camping. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale accommodatie hier!

Tip van de redactie:

Bezoek de cranberry-schuur en ontdek hoe de wilde cranberry’s verwerkt worden tot heerlijke producten. Een kopje koffie met cranberry-gebak is dan zeker een must! (Adres: Mersakkerweg 5, Formerum, Terschelling).