Texel

739 van 841 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het eiland Texel is met zijn 30 kilometer lange zandstrand een paradijs voor strandliefhebbers. Maar Texel heeft nog veel meer te bieden: zeven dorpen, het ene nog mooier dan het andere, en unieke natuurgebieden. Bovendien is Texel makkelijk en snel bereikbaar. Vanaf Den Helder brengt de veerboot je in twintig minuten naar het eiland!

© Instagram @patrick_altrogge
  • Op het grootste en meest afwisselende Nederlandse Waddeneiland vind je een breed aanbod vakantiehuizen, hotels en campings.
  • Texel staat bekend om zijn fantastische stranden en mooie natuurgebieden.
  • Hét symbool van Texel is – behalve de vele duizenden schapen – de prachtige vuurtoren op de noordelijke punt van het eiland.

De vuurtoren van Texel beklimmen

De knalrode vuurtoren ligt in het noorden van Texel aan een van de breedste stranden van het eiland. Ideaal om een dagje strand te combineren met een bezoek aan de vuurtoren. Het 150 jaar oude bouwwerk biedt vanaf het uitkijkplatform een prachtig uitzicht over Texel en buureiland Vlieland. Bovendien krijg je tijdens de klim naar boven veel informatie over de bewogen geschiedenis van de vuurtoren.

Laad foto's

Zeehonden bezoeken in Ecomare

In Ecomare kom je alles te weten over de Waddenzee, de Noordzee, het ontstaan van Texel en over Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Maar het zijn vooral de vele zeedieren die van Ecomare een bijzondere attractie maken. Hier vind je gewone zeehonden, grijze zeehonden en bruinvissen die ziek of gewond zijn binnengebracht en worden opgevangen tot ze weer gezond zijn. Iedere dag kunnen de bezoekers meekijken bij het voeren van de dieren.

Unieke natuur beleven

Natuurgebied De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de Noordzee ongehinderd mag binnenstromen. Na een stormvloed staat zelfs de hele lagune onder water. Zo heeft De Slufter zich kunnen ontwikkelen tot een uniek natuurgebied met smalle kreken en kwelders vol paars bloeiende lamsoren. Ook de natuurreservaten De Muy met zijn wilde orchideeën en De Geul met de grootste lepelaarskolonie van Nederland zijn een bezoek meer dan waard.

Een kijkje nemen bij de strandjutter

Langs de hele Nederlandse kust vind je nog jutters. En op Texel kun je in twee musea hun strandvondsten bewonderen. In het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora tussen Den Burg en De Koog laten jutter Jan Uitgeest en zijn team zien wat ze in de loop van enkele tientallen jaren hebben gevonden op de Texelse stranden: tal van boeien, schoenen, flessen (ook met flessenpost), speelgoed en botten van dieren. In Museum Kaap Skil in Oudeschild zijn behalve juttersvondsten en archeologische schatten van de zeebodem ook historische gebouwen en een windmolen te zien op het buitenterrein.

Nieuwe sporten uitproberen

Met een parachute uit een vliegtuig springen, is op Texel uitgegroeid tot een soort eilandhobby. Wie dit te spannend vindt, kan het eiland bij een rondvlucht vanuit de lucht bekijken of met een catamaran langs de kust varen. Maar ook paardrijden, (kite-)surfen, zeilen, kanovaren, flyboarden, golfen, vogelexcursies en natuurlijk wadlopen behoren tot de vele activiteiten die Texel biedt. Goed om te weten: Texel heeft een uitstekend fietsroutenetwerk.

... of alleen maar genieten

Wat is leuker dan een dagje relaxen aan het strand? En 's avonds genieten van een heerlijk diner, want Texel weet maar al te goed hoe het zijn gasten culinair moet verwennen. Doe je te goed aan het Texelse speciaalbier Skuumkoppe, de bekroonde kaas en het Texels lam, dat door het zoute gras dat de lammeren eten, een licht zilte smaak heeft. Maar ook chocolade, ijs en de bekende kruidenbitter Juttertje worden op het eiland gemaakt.

Bezoek Texel

Het hele jaar door kun je op Texel genieten van lange strandwandelingen en het prachtige landschap. En wat accommodaties betreft biedt Texel voor elk wat wils. Kijk voor de mogelijkheden op vakantiehuizen op Texel en hotels op Texel. Natuurlijk zijn er ook tal van campings en vakantieparken.

Hotels in Texel

Bent u op zoek naar een hip hotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Texel vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Texel

Breng een bezoek aan Waddeneiland Texel en geniet van de prachtige natuur, gezellige dorpen en leukste activiteiten.

Lees meer
Ontdek meer in de omgeving
Texel
Adres: 
Emmalaan 66
1791AV