© Ruben Smit
Natuur

Vlieland

94 van 115 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Havenweg 10
8899BB Oost-Vlieland

Ontdek het Waddeneiland Vlieland; geniet van schitterende natuur, culturele en culinaire hoogtepunten en natuurlijk de weldadige rust.

  • Bezoek Vlieland en ontdek het gezellige gelijknamige dorp.
  • Huur een fiets en verken de mooie natuur op het eiland.
  • Lees hier hoe u Vlieland het best bereikt.

Rust en ruimte

Vlieland is het Waddeneiland dat het verst van het vaste land vandaag ligt. Dit rustige eiland heeft slechts één dorp. Het eiland is grotendeels bedekt met bos, al is de opvallende Vuurboetsduin een uitzondering. Dit is een duin van veertig meter hoog met daarbovenop een rode vuurtoren. Het eiland is ongeveer 12km lang en niet meer dan 2km breed.

Hoogtepunten van Vlieland 

Het Waddeneiland Vlieland kent vele hoogtepunten zoals bijvoorbeeld Museum Tromp's Huys: een tentoonstelling over het historische en maritieme verleden van Vlieland. Maar ook de Vliehors Expres: een safari over de zandvlaktes in een omgebouwde legertruck, maar ook Zeehonden kijken tijdens een boottocht op de Waddenzee.

Bezoek Vlieland 

Kijk even op de kalender voordat u Vlieland bezoekt. In de eerste week van september wordt er namelijk een fantastisch popfestival voor alle leeftijden georganiseerd: Into The Great Wide Open. Nog een tip, wanneer u ook gaat, is om de typische culinaire specialiteit van het eiland te proeven: op Vlieland wordt alles wat u maar kunt bedenken met cranberries gemaakt.

Bereikbaarheid Vlieland

Als u naar Vlieland wilt neemt u de veerboot vanaf Harlingen en bent u binnen twee uur op uw bestemming. U kunt ook met de snelboot vanuit de haven van Harlingen naar Vlieland; de overtocht duurt dan maar 45 minuten. Naar Vlieland mag u geen auto meenemen; u kunt deze laten staan op één van de parkeerterreinen bij de haven van Harlingen. Een dag parkeren kost hier ongeveer € 5,50. U kunt ook met de trein naar de haven van Harlingen. Vanaf station Harlingen haven hoeft u niet ver te lopen om de terminal te bereiken. Op het eiland zelf adviseren wij u een fiets te huren.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of een huisje aan zee, op Vlieland vindt u voor elke smaak en ieder budget de ideale accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek hier!

Meer in de omgeving

Vlieland is slechts een van de Waddeneilanden… maar ook de andere eilanden zijn zeer de moeite waard. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Elk eiland heeft z’n geheel eigen, karakteristieke charme!

Tip van de redactie:

Ga wadlopen en ontdek de drooggevallen zeebodem met kwelders, slikvelden en geulen. Uiteraard doet u dit onder begeleiding van een gids die u op alle interessante dingen wijst (en zorgt voor de veiligheid!). Met wat geluk komt u zelfs spelende zeehondjes tegen.