Goeree Overflakkee, man overlooks quiet beach
© NBTC Mediabank
Categorie:Nederlandse kust

5x uitwaaien aan de kust

Witte schuimkoppen op de Noordzee, schitterende wolkenluchten en eindeloze stranden; wandelen langs de Nederlandse kust is bijzonder mooi. Met zo'n 250 kilometer prachtige kust en duinen heeft u in Nederland de stranden voor het uitkiezen.

  • Met 250 kilometer prachtig strand kunt u langs de hele Nederlandse kust heerlijk uitwaaien.
  • Ontdek de prachtige natuurgebieden van Zandvoort, nabij Amsterdam.
  • Wandel door het unieke natuurgebied van eb en vloed in het noorden van Nederland.

Bekijk deze video: Het strand

1. Zandvoort

Op een half uur rijden van Amsterdam ligt de ‘parel aan zee’: Zandvoort. Deze badplaats heeft 9 kilometer mooi schoon strand en ligt tussen twee prachtige natuurgebieden, namelijk Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen met rijke flora en fauna waar u heerlijk kunt wandelen.

Ook heeft Zandvoort heerlijke strandpaviljoens die het hele jaar open zijn, zoals: Tijn Akersloot, Parnassia, Thalassa, Beachclub No5 en De Haven.

Een echte aanrader is Park Zandvoort. Geniet van prachtige uitzichten op het water, proef de Zeeuwse cuisine en beleef spannende avonturen met het gezin. 

2. Noordwijk

Het 13 kilometer wit schoon strand van Noordwijk is heerlijk voor de recreatieve en sportieve strandbezoeker. Zo kunt u hier heerlijk wandelen door de duinen bij Langeveldeslag en ook geweldig kitesurfen en blokarten. Noordwijk heeft heerlijke strandpaviljoens om uzelf lekker op te warmen. Beachclub O, Alexander en de Zeemeeuw zijn onder meer het hele jaar open.

3. Scheveningen

De gezellige badplaats Scheveningen, naast de bekende stad Den Haag, is de meest populaire badplaats van Nederland. Deze badplaats heeft heerlijke lange zandstranden met prachtige duinen en strandpaviljoens, zoals De Waterreus, voor een heerlijke dag uitwaaien aan het strand deze herfst. Bent u met kinderen dan is de onderwaterwereld van Sea Life ook erg leuk om te bezoeken!

4. Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een uniek natuurgebied in de wereld en worden geregeerd door eb en vloed. Het is een paradijs van mooie open gebieden, stranden, duinen en rijke flora en fauna. U kunt er heerlijk wandelen en ‘wadhoppen’  van eiland naar eiland. Bent u in Texel dan zijn deze strandpaviljoens het hele jaar open: Paal 9, Kaap Noord, Paal 17 en Paal 21. Op Ameland kunt u genieten van de warmte en lekker eten bij The Sunset en Sjoerd.

5. Zeeland

De regio Zeeland is gemaakt door het water, de wind en de stoere Zeeuwen. De prachtige ruige natuurgebieden en gezellige boulevards maken Zeeland bij uitstek een heerlijke locatie om uit te waaien! En, wie na het wandelen wil genieten van al het lekkers uit de Zeeuwse wateren, zijn er vele strandpaviljoens met een fantastische heerlijke keuken. Proef de Zeeuwse oesters, mosselen en kreeften en ontdek waar Zeeland de unieke culinaire reputatie aan te danken heeft!

In Zeeland zijn daarnaast prachtige vakantieparken waar u kunt uitwaaien en spannende activiteiten kunt ondernemen, waaronder watersporten.

Barbecue of haardvuur, knusse zitjes en mooie gerechten… Hier zit je goed en geniet je zomer en winter van zon, zee en strand.

Op deze stranden is uw hond het hele jaar door welkom, ook in het voorjaar en de zomer

Vond je dit interessant? Ontdek meer