Natuur

Naaktstranden in Nederland

81 van 140 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Naaktstranden zijn er volop in Nederland. Aan de kust, op de wadden en bij de vele meren in het binnenland zijn talloze strandjes voor naaktrecreatie. De meeste van deze naaktstranden zijn door de overheid aangewezen en voorzien van een bord. Ook zijn er vele informele naaktstranden die spontaan ontstaan doordat ze voor naaktrecreatie worden gebruikt.

Elke dag anders

Of deze informele naaktrecreatie officieel toegestaan is hangt af van de plaatselijke en landelijke wetgeving. Het is echter zeker wettelijk toegestaan als er geen andere recreanten zijn. Zelfs zijn er stranden waar de eersten die arriveren bepalen of er daar die dag naakt of gekleed gerecreëerd gaat worden.

Etiquette

Formeel is het niet verplicht om op een naaktstrand naakt te zijn, maar het wordt wel verwacht. Uiteraard is er begrip voor jongeren (pubers) die met hun ouders meekomen en zich naakt niet op hun gemak voelen. Nadrukkelijk kijken naar anderen en iets té intiem gedrag wordt niet gewaardeerd, maar verder zijn Hollanders niet erg preuts en behoorlijk tolerant.

Overnachten in de omgeving

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning? Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!