Vliegeren

248 keer bekeken

0 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Staat er een lekker briesje? Tien tegen één dat het goed vliegerweer is. Met een beetje handigheid heb je de vlieger zo de lucht in. Met de zee op de achtergrond speel je een boeiend spel met de wind.

kids kiting at eh beach
  • Maak je hoofd leeg en geniet van het spelen met de wind.
  • Vliegeren kan altijd en overal, als er maar wind is.
  • Bezoek ook het jaarlijkse vliegerfestival in Scheveningen.

Waar kun je vliegeren?

Vliegeren kan eigenlijk op ieder strand. Als er maar wat wind staat gaat je vlieger de lucht wel in. De geoefende vliegeraar heeft echter zwaarder geschut in huis: een meterslange kite. Voor wat sportievere vormen zoals het voort laten trekken op ski’s of skateboarden kun je op de grote rustige stranden terecht. Je vindt deze bijvoorbeeld in IJmuiden, Renesse en Oostvoorne. De meest bekende combinatie van de kite en sport is echter kitesurfen. Enkele populaire plekken om deze sport te beoefenen zijn Noordwijk, Scheveningen, Zandvoort, Brouwersdam en strand Horst aan het Veluwemeer.

Vliegerfestivals 

Vliegeren is een wereldberoemde sport. Daarom worden er grote (inter)nationaal vliegerfestivals gehouden. Honderdduizenden toeschouwers komen af op de unieke vliegers. In Scheveningen vindt jaarlijks het Vliegerfeest plaats. Een echte klassieker waar je de kans hebt om bijvoorbeeld de grootste vlieger ter wereld, de 640 vierkante meter grote Mega-byte te zien vliegen?

Bekijk deze video: Het strand

Nederland bestaat uit kilometers strand, getypeerd door het zand, de blauwe lucht en de eindeloze zee.