10 festivals om niet te missen in Rotterdam

197 keer bekeken

11 van 12 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Architectuur, films, opera, voor ieder wat wils tijdens de Rotterdamse festivalzomer. Van grote internationale publiekstrekkers NN North Sea Jazz festival tot het unieke film festival Roffa Mon Amour. Architectuurliefhebbers kunnen in juni hun hart ophalen tijdens de Rotterdam Architectuur Maand vol evenementen en tours. Nieuw dit jaar zijn het hip hop festival Get Loose en het Gin Festival in de Cruise Terminal.

  • Bezoek het bruisende Rotterdam deze zomer.
  • Festivals voor elke interesse.
  • Muziek, cultuur en architectuur.

1. Rotterdam Architectuur Maand

In juni staat Rotterdam volledig in het teken van architectuur. Met onder meer de Dag van de Architectuur, Tours door het Timmerhuis (OMA) met De Rotterdam Tours en ZigZagCity. Tijdens de populaire Rotterdamse Dakendagen kun je zo’n 50 bijzondere daken bezoeken. Zo wordt het dak van het warenhuis de Bijenkorf omgetoverd tot een grote lavendeltuin en een centraal gelegen woontoren krijgt een enorme ballenbak op het dak.

Tijdens de Dag van de Architectuur is er een ‘MVRDV special’. Een architect van het gerenommeerde architectenbureau neemt je mee naar de Markthal, het in aanbouw zijnde Depot Boijmans Van Beuningen en de tour eindigt op het bureau zelf waar de nieuwste projecten worden toegelicht.

2. North Sea Jazz Festival

D'Angelo, Earth, Wind & Fire, N.E.R.D en Emili Sandé zijn een aantal van de artiesten die optreden tijdens het internationale North Sea Jazz Festival op 13, 14 en 15 juli. Het festival brengt jaarlijks drie dagen lang wereldsterren naar Ahoy Rotterdam en is het grootste indoor jazz festival van de wereld. Het fringe festival North Sea Round Town biedt van 28 juni tot 15 juli een afwisselend (gratis) jazz-programma op allerlei plekken in de stad.

3. DÂK

Tafel tennis, social BBQ’s, DJ’s en salsa parties. Het jaarlijks terugkerende pop-up park bovenop de Parking Westblaak, is favoriet onder locals. Het festival laat zich nog het beste omschrijven als een ‘block party on the roof’ en vindt plaats van 19 juli tot 12 augustus. De locatie is om de hoek van de levendige uitgaansstraat Witte de Withstraat.

4. Hip hop festival Get Loose

Get Loose biedt een podium aan zowel internationale als Rotterdamse artiesten, van grote namen tot aanstormend talent. Het nieuwe hip hop festival brengt naast muziek ook andere elementen van hip hop zoals graffiti, break dance en spoken word. De eerste editie van Get Loose vindt plaats op zondag 24 juni.

5. Gin Festival Rotterdam

Rotterdam heeft dit jaar voor het eerst een echt Gin Festival in de Cruise Terminal. Honderden merken uit binnen- en buitenland presenteren hun gin. Sprekers vertellen alles over het destilleren, ontwikkelen en verpakken. Daarnaast kunnen bezoekers op zoek naar de perfecte Gin-Tonic met verschillende combinaties en garneringen. Gin Festival Rotterdam vindt plaats op 23 juni.

6. Film festival Roffa Mon Amour

Roffa Mon Amour verhuist dit jaar naar de Kop van Zuid. De zesde editie van het Rotterdamse filmfestival gaat plaatsvinden in het Drijvend Paviljoen en LantarenVenster. Roffa Mon Amour presenteert van woensdag 18 tot zondag 29 juli een gevarieerd programma aan speelfilms.

7. Operadagen Rotterdam

Een internationaal opera- en muziektheaterfestival met vernieuwende en grensverleggende producties op bijzondere locaties. Tijdens Operadagen Rotterdam zijn er voorstellingen op onder andere het dak van het warenhuis de Bijenkorf, op Parking Westblaak en in de TP Loods in M4H. Maar ook is voorstelling tijdens een boottocht en er vinden miniopera's plaats in huiskamers. De Operadagen Rotterdam vinden plaats van 18 tot en met 27 mei 2018.

8. Blijdorp Festival

Op zaterdag 11 augustus is het tijd voor de vijfde editie van het Blijdorp Festival. Een mix van muziek en kunst tovert het Roel Langerakpark om tot festivalterrein.

9.  Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

IABR-2018-2020-The Missing Link is een tweeluik in twee steden, Rotterdam en Brussel. De komende twee biënnales staan in het teken van de klimaatdoelstellingen. De hoofdtentoonstelling van de achtste IABR is van 1 juni tot 8 juli te zien in het HAKA-gebouw, een rijksmonument in het upcoming M4H gebied.

10. Rotterdam Unlimited

Eén van de grootste straatfeesten van Europa trekt jaarlijks 750.000 bezoekers naar het centrum van Rotterdam. Tijdens Rotterdam Unlimited mixen alle culturen zich voor een kleurrijk feest. De Zomercarnaval Straatparade en The Battle of the Drums zijn vaste, populaire onderdelen. Rotterdam Unlimited vindt plaats van 24 tot 28 juli.

Ontdek meer in de omgeving
10 festivals om niet te missen in Rotterdam

Uitgaan in Rotterdam

De hele nacht door dansen of liever relaxen met een cocktail? In Rotterdam heeft u gegarandeerd een fantastische nacht uit.

Lees meer

Hotels in Rotterdam

Kiest u voor een hotel in het centrum of met uitzicht over de Maas?

Bekijk hier het aanbod

Cafés en terrassen in Rotterdam

10x leukste cafés en terrassen van Rotterdam.

Lees meer