Calypso - Holland.com
Foto: Instagram @duc_photos
Rotterdam

Calypso

Met zijn indrukwekkende hoogte en zijn opvallende, futuristische stijl is het moeilijk om dit veelkleurige architectonische wonder te negeren. Calypso biedt plaats aan 407 appartementen en diverse kantoren en winkels. U vindt er 500 parkeerplaatsen en zelfs een moderne kerk: de Pauluskerk!

  • Unieke, futuristische stijl en heldere kleuren.
  • Moderne maar omstreden architectuur.
  • Pal in het centrum van Rotterdam gelegen.

Optische illusie - het gebouw in brand!

De vlammende rode en oranje Calypso glinstert in het zonlicht en wekt de indruk dat deze constant in beweging is. Ontworpen met een schuine façade en panelen van onregelmatig glas, wordt het licht gereflecteerd op verschillende zijden waardoor het gebouw eenn ogenschijnlijk vloeiende structuur heeft.

Ongewoon ontwerp

Calypso is gebouwd van 2009 tot 2012 door Alsop Architects, een Brits architectenbureau dat bekend staat om zijn opvallende moderne gebouwen met futuristische stijlen. Een van de handtekeningen van het bedrijf is het gebruik van felle kleuren en ongewone vormen, vaak het onderwerp van hete discussie en debat door de lokale bevolking.

Andere inspirerende constructies in de buurt

De Calypso is centraal gelegen op de kruising van het Schouwburgplein en de Mauritsweg. Het ligt op slechts een steenworp afstand van andere inspirerende moderne architectuur zoals Café De Unie, Rotterdamse Schouwburg, De Doelen en Rotterdam CS.

Trakteer uzelf op een sprankelend zicht en bewonder de ultramoderne Calypso, het meest opwindende architectonische juweeltje van Rotterdam.

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer