De Kiefhoek

194 keer bekeken

De Kiefhoek

De Kiefhoek is een vooruitstrevend sociaal woningbouwproject uit 1930. Het architectonisch ontwerp is typisch modernistisch en is wereldberoemd. Volg een rondleiding in een van de huizen om meer over de Kiefhoek te weten te komen.

Lees meer

In 1930 werd er in Rotterdam een nieuw sociaal woningbouwproject ontwikkeld genaamd ‘Kiefhoek’. In 1999 werd dit werk van architect Oud opgenomen in de lijst van de Union Internationale des Architectes, waarop de duizend belangrijkste bouwwerken van de twintigste eeuw vermeld staan.

Modernisme

Sociale woningbouw is een typisch voorbeeld van modernisme. In het ontwerp staan de functionaliteit van de buurt en de huizen centraal. . In de Kiefhoek werden twee winkels, een kerk en 298 woningen gebouwd die tot op de dag van vandaag gebruikt worden.

Typerend is dat de wijk aan de buitenkant een gesloten indruk wekt, maar al lopend door het gebied ervaart men het als een zeer open en ruimtelijke wijk.

Rondleidingen door de Kiefhoek

Kiefhoek heeft één woning opengesteld voor rondleidingen, net zoals bij de Kubuswoningen. U leert er alles over de oorspronkelijke bedoeling van de architect, het ontwerp van de wijk en de achtergrond van de eerste bewoners.

Ontdek meer in de omgeving
De Kiefhoek
Adres: 
Hendrik Idoplein 2
3073RC Rotterdam