De Kuip

440 keer bekeken

28 van 39 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Kuip in Rotterdam wordt vaak bestempeld als het mooiste stadion van Nederland. Met zekerheid kan gezegd worden dat De Kuip, die op 27 maart 1937 werd geopend, het mooiste stadion van Rotterdam is. De Kuip is de thuishaven van een van de grootste voetbalclubs van Nederland, Feyenoord, en kent een rijke voetbalhistorie.

U kunt de sfeer en ambiance van De Kuip zelf ervaren tijdens een wedstrijd van Feyenoord. De historie van De Kuip leert u het beste kennen tijdens een rondleiding door het voetbalstadion en een bezoek aan het museum. 

Rondleiding en Museum

Tijdens een rondleiding door De Kuip kom je op alle bijzondere plekken van het stadion waar anders alleen de spelers komen. U bezoekt onder andere het ereterras, het heilige gras en loopt door de beschilderde spelerstunnel.

In het Feyenoord Museum wordt op interactieve wijze de rijke geschiedenis van de voetbalclub en het stadion vertelt. Ook is er aandacht voor de wedstrijden die hier werden gespeeld door Oranje en diverse Europacup I, II en III finales.

Bezoek De Kuip

Woensdag tot en met zaterdag kunt u instappen in rondleidingen van circa twee uur. Wilt u zeker zijn van een rondleiding dan kunt u het beste een dag van tevoren reserveren op het nummer +31 10 292 6822. U kunt hier ook vragen naar de arrangementen, waarbij u een bezoek aan De Kuip combineert met een Spido tour of een wedstrijd van Feyenoord.

Ontdek meer in de omgeving
De Kuip
Adres: 
Van Zandvlietplein 1
3077AA
Bekijk de website
Bekijk de website