Foto: © Diergaarde Blijdorp
Rotterdam

Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is één van de mooiste dierentuinen van Europa. In 2018 werd de dierentuin opnieuw uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Ontdek het zelf, maak een reis langs de verschillende werelddelen en sta oog in oog met de wilde dieren.

  • Ga op wereldreis door de verschillende werelddelen en sta oog in oog met de bewoners van Blijdorp.
  • Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de grote speeltuinen.
  • Blijdorp is verkozen tot mooiste dierentuin van de Benelux.
Adres:
Blijdorplaan 8
3041JG Rotterdam
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

In een dag de wereld rond

Van de Afrikaanse savanne tot het Groot Barrièrerif in Australië, in Blijdorp maakt u in één dag een reis langs alle werelddelen. De verblijven van de dieren in Blijdorp lijken zoveel mogelijk op hun natuurlijke leefomgeving. Duik het Oceanium in en wandel tussen de haaien. In de Tijgerkreek staat u letterlijk oog in oog met de tijgers. Of ga op ontdekkingsreis door een jungle vol met vlinders in Amazonica. Kortom, in Diergaarde Blijdorp is genoeg te beleven!

Speeltuinen

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in binnenspeeltuin Biotopia. Glij van de vin van een bultrug of zoek naar fossielen in de zandbak. Mooi weer? Dan kunnen kinderen als aapjes slingeren en klimmen in de speeltoren van de Oewanja Kinderjungle.

Monumentale dierentuin

Diergaarde Blijdorp bestaat al sinds 1857. In 1940 verhuisde de dierentuin van het stadscentrum naar de huidige locatie in de wijk Blijdorp. De nieuwe dierentuin werd ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn. In zijn ontwerp probeerde hij tralies en hekken zoveel mogelijk te vermijden en met haar ruime verblijven was de dierentuin dan ook uniek in de wereld. Tegenwoordig is het oude gedeelte een rijksmonument.

Overnachten in de buurt

Slaap pal naast de dierentuin bij Van der Valk Rotterdam – Blijdorp. Na een dagje dierentuin komt u hier weer helemaal tot rust.

Tip van de redactie

Benieuwd wat de dieren na sluitingstijd doen? Boek dan het Blijdorp By Night arrangement. Een paar keer per jaar opent Blijdorp na sluitingstijd haar deuren. U kunt een hapje eten en krijgt daarna een rondleiding door de schemerige dierentuin. In het donker ziet de dierentuin er heel anders uit!

Vond je dit interessant? Ontdek meer

Dierentuinen

Alle dierentuinen en zoos van Nederland op een rij. Dit zijn de mooiste Nederlandse dierentuinen en zoos waar u de beest kunt uithangen…

Lees meer