Hop-on Hop-off Sightseeing bus Rotterdam - Holland.com
Rotterdam

Hop-on Hop-off Sightseeing bus Rotterdam

De Hop-on Hop-off bus is de ideale manier om Rotterdam te verkennen. In de bus luistert u naar de audiotour, terwijl u vrij bent om in en uit te stappen bij de hoogtepunten die op de route liggen.

  • Stap in 1 of 2 dagen net zo vaak in en uit als u zelf wilt.
  • Luister naar de audiogids in uw eigen taal: Nederland, Engels, Duits, Frans of Spaans.
  • De route brengt u langs alle hoogtepunten van Rotterdam, zoals de Markthal en de Euromast.

Alle hoogtepunten in één tour

Met de Hop-on Hop-off Sightseeing bus krijgt u een compleet beeld van Rotterdam. De stad staat bekend om bijzondere architectuur, mooie musea en natuurlijk de Euromast. Onderweg hoort u alle verhalen van de stad met de audiotour. U rijdt onder andere over de Erasmusbrug, langs de Euromast en via de Coolsingel naar het beroemde stadhuis. Dit is een van de weinige gebouwen dat het bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Wanneer u hier uitstapt, heeft u een ruime keuze aan restaurants en cafés.

Haal meer uit uw bezoek

De haven van Rotterdam is iets dat u bij een bezoek aan deze stad niet mag overslaan. Een goede manier om de haven te zien is met een rondvaart. Stapt u uit in de haven, dan kunt u hier een rondvaart maken met de Spido.

Wilt u Rotterdam van grote hoogte zien? Stap dan uit bij de Euromast en neem de lift naar de top van deze unieke toren. Vanuit het kraaiennest ziet u niet alleen de stad Rotterdam, maar ook de wijde omgeving. Bij helder weer kunt u zelfs  Den Haag en Delft zien liggen.

Alle bus-stops op een rij

Wilt u alvast weten waar u kunt uitstappen? De Hop-on Hop-off Sightseeing Bus stopt op de volgende plekken:

1. Centraal Station Rotterdam. Dit architectonisch hoogtepunt opende haar deuren in 2014. Let u vooral op de letters op de voorgevel. Inwoners van Rotterdam hebben er persoonlijk voor gezorgd dat deze originele letters, afkomstig van het oude station, terug werden geplaatst in het nieuwe ontwerp.
2. Museumpark. Hier bezoekt u onder andere Museum Boijmans van Beuningen en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.
3. Spido. Stap hier over op de boot met uw combiticket wanneer u de haven op een unieke manier wilt beleven.
4. Euromast. Met uw combiticket kunt u naar de top van deze toren voor een adembenemend uitzicht.
5. Cruiseterminal Wilhelminapier. Dit stukje industrieel erfgoed mag u zeker niet overslaan. Dit is de thuishaven van de Holland-Amerikalijn. Ook vindt u hier het prachtige Hotel New York.
6. Markthal. Dit is de plek om te zijn voor foodies. Proef hier de laatste trends op het gebied van eten.

Natuurlijk mag u ook blijven zitten in de bus. De tour duurt dan ongeveer 60 minuten waarin u via de audiotour helemaal wordt bijgepraat over de stad Rotterdam.

Wanneer rijdt de Hop-on Hop-off Sightseeing Bus door Rotterdam?

De Hop-on Hop-off Sightseeing bus rijdt ieder uur tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Vanaf de eerste keer dat u opstapt is uw ticket 24 uur geldig. Let op: in de maanden november en december rijdt de bus niet elke dag. Kijk voor de meest up-to-date informatie op de website.

View on Erasmusbrug from Euromast
Bestemmingen

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer