Kadefietsroute Rotterdam - Holland.com
Rotterdam

Kadefietsroute Rotterdam

Een fietstocht door Rotterdam is een uitstekende manier om de stad vanuit een bijzonder perspectief te bekijken. Fiets langs de diverse kades en ervaar architectuurstad Rotterdam in zijn volle glorie!

  • Beleef Rotterdam op de fiets.
  • Fiets langs de kades voor een unieke kijk op de stad.
  • Ontdek alle hoogtepunten langs de route.

De fietstour start bij de halte Willemskade van Aqualiner (naast Spido vaartochten). Deze ponton wordt ook gebruikt door de Waterbus, die naar Dordrecht en de windmolens van Kinderdijk vaart. Neem uw fiets mee aan boord en koop een kaartje naar de halte Katendrecht. Uw fiets mag gratis mee.

U bent nu in Katendrecht, een van de ontwikkelingsgebieden van Rotterdam. Sla vanaf het ponton rechtsaf en rijd langs de kade. U heeft hier een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam. Aan het eind van de kade ligt het befaamde stoomschip Rotterdam afgemeerd. U kunt op het bovendek van dit voormalige cruiseschip een cocktail in de stijl van de jaren vijftig bestellen. Het cruiseschip is omgebouwd tot museum, restaurant en hotel.

Rijd na uw bezoek aan het stoomschip aan de andere kant langs de kade en sla op de Sumatrakade linksaf naar het Deliplein. Aan dit plein ligt een aantal leuke cafés. U vindt hier ook Tattoo Bob, de bekendste tattooshop in Rotterdam.

Rijd nu rechtsom het Deliplein en sla linksaf over de brug naar wat ook het wel mini-Manhattan wordt genoemd: de Wilhelminapier met het beroemde Hotel New York, het Nederlands Fotomuseum en prachtige restaurants zoals bijvoorbeeld Las Palmas.

Sla aan het eind van de kade linksaf en rijd de Erasmusbrug op. Stop halverwege de brug voor een geweldig uitzicht op de Hollandse vrachtschepen en de stad. Sla aan het eind van de brug linksaf en nogmaals linksaf de Scheepstimmermanslaan in. U rijdt nu de oude bedrijvenwijk van Rotterdam in. Geniet van een lunch met de plaatselijke bewoners bij café Loos, op de hoek van de kleine Veerhaven.

Rijd nu om de Veerhaven heen, langs de Westerkade en naar de Euromast. Vanaf deze 185 meter hoge toren heeft u een prachtig uitzicht op de havens en de stad.

Rijd verder om het park heen en dan terug richting de Erasmusbrug. Blijf langs het water rijden tot aan de grote rode Willemsbrug. Sla hier linksaf om uw fietstocht af te sluiten in de stijlvolle restaurant-bar Stockholm in de oude haven. De totale fietsroute neemt ongeveer een uur in beslag maar aarzel vooral niet om uw fietsrit te onderbreken om een foto te nemen, een museum te bezoeken of te genieten van een lekkere lunch.

View on Erasmusbrug from Euromast
Bestemmingen

Rotterdam

Lees hier alles over Rotterdam. Bekijk de moderne architectuur, eet in de nieuwe Markthal of bezoek de Kunsthal of een van de vele musea.

Vond je dit interessant? Ontdek meer