Foto: The Kop van Zuid area in Rotterdam
Architectuur

Kop van Zuid

5 van 8 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Als u via de Erasmusbrug van Noord naar Zuid oversteekt, komt u direct in een modern stadsdeel. Liefhebbers van architectuur kunnen hier hun ogen uitlijken. Tussen de diverse blinkende hoogbouw, herinneren nog een aantal gebouwen aan vervlogen tijden.

  • Bewonder de architectuur op de Kop van Zuid.
  • Lunch met uitzicht op het water in Hotel New York.
  • Loop langs de Wilhelminakade en bewonder de skyline van Rotterdam.

Cruiseterminal en Hotel New York

Rechts van de brug ligt de Wilhelminakade met de geheel gerenoveerde cruiseterminal, de vroegere aankomst- en vertrekhal van de Holland Amerika Lijn. Tegenwoordig meren grote cruiseschepen hier weer af. Ook ziet u hier gerestaureerde pakhuizen die nu bewoond worden door studenten. Alsmede het Marine Safety Center en Hotel New York. Hotel New York was het hoofdkantoor van de H.A.L., gebouwd door C.B. van der Tak, Drooglever Fortuyn en J. Müller in 1901. Sinds 1993 is het een hotel/grand café. 

Kantoren en kunst

Recht voor de brug ligt de Wilhelminahof met de nieuwe kantoren van de Belastingdienst en Justitie, het nieuwe gerechtsgebouw, een kantoortoren en de toegang tot het metrostation Wilhelminaplein. Het kunstwerk dat rechts van de brug staat is van architect P. Wilson en geeft behalve de tijd en temperatuur ook de (geschatte) omvang van de wereldbevolking aan. De andere cijfers zijn willekeurig en zonder betekenis. 

"De Rotterdam" van Rem Koolhaas is een van de opvallenste verschijningen op de Kop van Zuid. De drie met elkaar verbonden torens van bijna 150 meter hoog vormen samen een ‘verticale stad’ met luxe appartementen, een viersterren hotel, kantoren, winkels, horeca, fitness en parkeren.

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.