Kralingse Plas
© Iris van den Broek
Categorie:Rotterdam

Kralingse Bos en Plas

Het Kralingse Bos en Plas vormen samen het beste recreatiegebied van Rotterdam. Weer of geen weer het Kralingse Bos trekt het hele jaar door sportievelingen, die hier komen hardlopen, fietsen, paardrijden, golven, roeien en zeilen. Op mooiere dagen trekt het park veel families aan, die de speeltuin, de kinderboerderij en het pannenkoekenhuis bezoeken. Ook is het Kralingse Bos en Plas in de zomer een populaire bestemming om te BBQ’en, zwemmen en zonnen op het zandstrand.

  • Genomineerd voor Beste Openbare Ruimte van Nederland.
  • Maar liefst 300 hectare groot.
  • Vanaf de zijde van de plas heeft u een formidabel uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Historie Kralingse Bos en Plas

Het Kralingse Bos ligt rondom de Kralingse Plas en beslaat een gebied van 200 hectare. Het stadspark van Rotterdam werd begin 20ste eeuw aangelegd rondom de Noorderplas (zoals de Kralingse Plas toen genoemd werd. De Kralingse Plas ontstond eind 19de eeuw door de winning van veengrond ten behoeve van turf. Twee eeuwenoude molens herinneren aan de bedrijvigheid van toen.

Al begin negentienhonderd werd de plas gebruikt voor recreatie en werd de eerste watersport vereniging opgericht. Tegenwoordig liggen er maar liefst vijf watersport verenigingen aan de Kralingse Plas en is het gebied uitgegroeid tot een van de beste recreatiegebieden van Nederland.

Rondje Kralingse Plas

Wilt u in de metropool Rotterdam ontsnappen aan de drukte dan is een goed idee om het Kralingse Bos en de Kralingse Plas te bezoeken. Heeft u uw hardloopschoenen bij u dan kunt u het beroemde ‘rondje Kralingse Plas’ joggen. Het rondje van 5 kilometer loopt langs alle hoogtepunten van het Kralingse Bos en de Kralingse Plas.

Vond je dit interessant? Ontdek meer