Maastoren in Rotterdam
Maastoren in Rotterdam
Foto: © Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com
Categorie:Rotterdam

Maastoren

De Maastoren is het hoogste gebouw van de skyline van Rotterdam en tevens het hoogste gebouw van Nederland en de Benelux. De Maastoren is 161,2 meter hoog en nog eens twintig meter hoger wanneer de dakopbouw en zendmast erbij worden gerekend. Rijdt u vanuit het centrum de Erasmusbrug op dan ziet u de Maastoren aan uw linkerhand opdoemen.

  • De Maastoren is het hoogste gebouw van Nederland.
  • Bekijk De toren vanaf De Wilhelminakade.
  • De gehele toren wordt CO2 neutraal verwarmd.

De bouw van de Maastoren

Vanaf oktober 2006 is men aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de Maastoren en in mei 2010 werd de hoogste toren van Nederland opgeleverd. De keuze voor de naam, Maastoren, was snel gemaakt. De toren een prominente locatie pal aan de rivier de Maas en er is zelfs een stuk van het water ingepolderd. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Odile Decq Benoit Cornette in samenwerking met Dam & Partners. De 44 verdiepingen huisvesten diverse kantoren en een parkeergarage.

Bezoek de Maastoren

U kunt een bezoek aan de Maastoren eenvoudig combineren met andere hoogtepunten in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de Wilhelminakade waar vroeger schepen richting New York voeren en nu bijzondere architectonische werken staan. Voor een culturele ervaring kunt u het Luxor Theater bezoeken en een lunch is het best te gebruiken in Hotel New York.

In de omgeving van de Maastoren

De Maastoren is een opvallende verschijning in Rotterdam. Gelegen aan de Wilhelminakade met uitzicht op de Erasmusbrug over de Nieuwe Maas. Op de Kop van Zuid vindt u tevens het Nederlands Fotomuseum.

Vond je dit interessant? Ontdek meer