Miniworld Rotterdam - Holland.com
Rotterdam

Miniworld Rotterdam

Treinen rijden Rotterdam Centraal binnen en vertrekken weer. De ijsberen van Diergaarde Blijdorp plonzen in hun verblijf en in de Rotterdamse haven is iedereen hard aan het werk. In Miniworld Rotterdam, de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux, is altijd iets te zien.

Ga op speurtocht

Door de hele miniatuurwereld zitten allerlei leuke en grappige scènes verstopt. Vraag bij de kassa naar de speurtocht en ga op ontdekkingsreis door Miniworld Rotterdam. Dat is niet alleen leuk, maar u leert ook alles over Rotterdam, watermanagement en architectuur.

Vooroorlogse gebouwen

Omdat Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog is gebombardeerd, is van het oude centrum weinig over. Bij Miniworld Rotterdam hebben ze een paar van die historische gebouwen nagebouwd en herleeft het vooroorlogse Rotterdam.

Dag en nacht

Elke 24 minuten valt in Miniworld Rotterdam de nacht. Het licht verandert en de zon gaat onder. Bij nacht zien de stad en het landschap er heel anders uit.

Accomodatie tip

Hotel Emma ligt op loopafstand van Miniworld Rotterdam en heeft gezellige familiekamers.

Ook leuk met kinderen in Rotterdam

In de Ontdekhoek in Rotterdam kunnen kinderen zelf aan de slag met ruim dertig verschillende proefjes. Dat is niet alleen leuk, maar ook hartstikke leerzaam. Het Maritiem Museum heeft speciaal voor gezinnen wisselende familietentoonstellingen. Tijdens de schoolvakanties zijn er extra veel leuke activiteiten zoals workshops, speurtochten en voorlezen.

Attracties

Pretparken in Nederland

Bekijk de leukste pretparken van Nederland en koop online uw tickets.

View on Erasmusbrug from Euromast
Bestemmingen

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer