Chabot Museum Rotterdam - Holland.com
Musea in Rotterdam

Chabot Museum Rotterdam

Adres:
Museumpark 11
3015CB Rotterdam
Bekijk de website

Henk Chabot was een Nederlandse expressionist en een 20e-eeuws icoon van de beeldende kunst. Het meeste van zijn werk bevindt zich in het Chabot Museum. Zijn schilderijen, schetsen en beeldhouwwerken kunnen worden onververdeeld in vier categorieën; portretten, landschappen, figuren en dieren.  

De Witte Villa van Rotterdam 

De werken van Henk Chabot worden tentoongesteld in een opvallende witte villa. Dit monumentale pand in het Museumpark van Rotterdam werd ontworpen door de bekende Nederlandse architect G.W. Baas. Na uw bezoek aan het Chabot Museum zult een aantal van zijn werken in de straten van Rotterdam waarschijnlijk herkennen. Zijn meest bekende beeldhouwwerk beeldt het bombardement van Rotterdam af.  

Chabot Museum voor kunstliefhebbers 

Een bezoek aan het Chabot Museum is een echte aanrader voor elke kunstliefhebber die iets meer te weten wil komen over het Nederlandse expressionisme. Een bezoek aan het museum is makkelijk te combineren met een bezoek aan het Museum Boijmans van Beuningen en de Kunsthal.  

View on Erasmusbrug from Euromast
Bestemmingen

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer