Museum Boijmans Van Beuningen

2.134 keer bekeken

108 van 152 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Boijmans in transit
In 2019 sluit Museum Boijmans Van Beuningen de deuren voor onderhoud en renovatie.
Tot 26 mei 2019 zijn nog enkele tentoonstellingen, waaronder een grote ‘Bauhaus tentoonstelling’ en een selectie van de museum topstukken te zien in het gebouw van Bodon (de moderne linkerhelft). Vanaf juni 2019 gaat het museum op slot en zal een belangrijk deel van de collectie te zien zijn bij zeven buurmusea onder de noemer: Boijmans bij de Buren.

  • Reis door de Westerse kunstgeschiedenis, van de oude meesters tot abstract expressionisme.
  • Bekijk meesterwerken van Rembrandt, Monet, Van Gogh, Kandinsky, Rothko en vele anderen.
  • Ervaar het opmerkelijk gebouw en geniet van de omgeving in het Museum Park.

Museum Boijmans van Beuningen en Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen werd opgericht in 1849, nadat advocaat en kunstverzamelaar Frans Jacob Otto Boijmans zijn collectie naliet aan de stad Rotterdam. Ongeveer honderd jaar later werd de beroemde collectie van industrieel Daniël George van Beuningen toegevoegd. Het museumgebouw, geopend in 1935 en speciaal ontworpen voor de Boijmanscollectie, is een van de meest herkenbare gebouwen van Rotterdam. De opmerkelijke toren is een opvallend onderdeel van de skyline van de stad.

Reis door de kunstgeschiedenis in Rotterdam

In tegenstelling tot veel andere musea die zich richten op een specifieke tijdsperiode omvat Museum Boijmans van Beuningen Nederlandse en Europese kunst van de vroege Middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Er zijn meesterwerken van de meest uiteenlopende kunstenaars zoals Jheronimus Bosch, Rembrandt, Monet, Van Gogh, Kandinsky, Dalí, Mondriaan en Rothko. Dit maakt van een wandeling door het museum een ontdekkingsreis: van de wereld van de Hollandse meesters, langs het impressionisme en surrealisme naar het Modernisme en de Stijl. Daarnaast heeft het museum regelmatige goed ontvangen tijdelijke tentoonstellingen.

Laad foto's

In de omgeving

Het Museum Park naast Museum Boijmans van Beuningen is een ongewone en diverse plek, met weelderig groen, een boomgaard, een kleurrijk geasfalteerd gebied voor evenementen en meer. Het is in verschillende fases ontworpen door Rem Koolhaas (tussen 1988 en 1993), Yves Brunier (2011) en Paul de Ruiter (tussen 2005 en 2010). Het is de thuishaven van niet minder dan vijf Rotterdamse musea en cultuurinstituten: Museum Boijmans van Beuningen, Het Nieuwe Instituut, de Kunsthal, het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en het Chabot Museum. Verschillende iconische Rotterdamse plekken zoals de Euromast, de Erasmusbrug en de Witte de Withstraat liggen vlakbij.

Koop uw tickets

Boek uw tickets voor Museum Boijmans van Beuningen en maak een reis door eeuwen kunstgeschiedenis. Maak gebruik van een audiotour voor de volledige ervaring en om dieper in bijzondere thema's te duiken.

Tip van de redactie

Museum Boijmans van Beuningen is maar één cultuurinstituut. Bezoek de musea in Museum Park en ontdek kunst, natuurgeschiedenis en architectuur.

Ontdek meer in de omgeving
Museum Boijmans Van Beuningen
Adres: 
Museumpark 18 - 20
3015CX Rotterdam
Bekijk de website
Openingstijden & tickets