Nieuwe Luxor Theater - Holland.com
Foto: The New Luxor Theater in rotterdam
Rotterdam Architectuur Nachtleven

Nieuwe Luxor Theater

Adres:
Posthumalaan 1
3072AG Rotterdam

Het Nieuwe Luxor Theater is één van de mooiste theaters van Nederland.  

  • Het Nieuwe Luxor is het belangrijkste theater van Rotterdam.
  • Bewonder het prachtige uitzicht over de Maas vanaf het dakterras of de foyer.
  • Geniet van toneelstukken, musicals of muziek in dit mooie theater.

Het theater van Rotterdam  

Het Nieuwe Luxor Theater is het belangrijkste theater van Rotterdam. Deskundigen zijn het erover eens dat de architectuur, locatie en aantrekkingskracht van dit gebouw het tot één van Nederlands mooiste theaters maken. 

De architectuur van het Nieuwe Luxor Theater 

Het prachtige ontwerp van de Australische architect Peter Wilson heeft veel bijzondere kenmerken. Ten eerste heeft het gebouw een theatrale rode kleur, waardoor het theater en de omgeving lijken op te lichten. Daarnaast speelt het theater met de ruimte: een overweldigende entree, brede trappen en veel doorkijkjes. Ten slotte bevindt het zich aan de Maas, aan de voet van de Erasmusbrug. Vanaf het dakterras en de foyer geniet u daardoor van een spectaculair uitzicht op Rotterdam. 

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: