Parkeren in Rotterdam - Holland.com
Rotterdam

Parkeren in Rotterdam

Rotterdam kent een streng parkeerbeleid. Bezoekt u de stad met de auto, let dan op waar u wel en niet mag parkeren en zorg dat u netjes betaalt. Lees hier meer over parkeerlocaties, tarieven en P+R parkeerterreinen in Rotterdam.

Parkeren in Rotterdam

In Rotterdam kunt u op vele locaties langs de weg parkeren, maar vaak is het veiliger en voordeliger om te kiezen voor een van de vele parkeergarages. Er zijn parkeergarages van de gemeente en parkeergarages van Q-park. Maar let op, de tarieven verschillen behoorlijk en kunnen uiteenlopen van 12 tot wel 28 euro per dag.

Op zon- en feestdagen is parkeren in Rotterdam meestal gratis. Er zijn echter gebieden, waar de parkeerdruk hoog is en u ook op deze dagen dient te betalen. De tarieven worden aangegeven op de parkeerautomaten. Betalen kan meestal met PIN, muntgeld of creditcard; dit verschilt per automaat. Wanneer u niet betaalt riskeert u een boete en kan, in sommige gevallen, uw auto worden weggesleept!

P+R (parkeren en reizen)

Wilt u voordeliger parkeren, dan zijn de P+R parkeerterreinen rondom de stad een goede oplossing. Van daaruit reist u per openbaar vervoer binnen enkele minuten naar het centrum. Bekende P+R terreinen zijn P+R Alexander (ideaal voor winkelcentrum Alexandrium), P+R Slinge en P+R Kralingse Zoom (dicht bij de Erasmus Universiteit). De P+R terreinen hanteren meestal een uur- en een dagtarief. Een dagkaart kost ongeveer € 17,-.

Voor meer adressen en informatie over parkeren in Rotterdam kunt u terecht bij uw accommodatie of bij de lokale VVV.

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.

Vond je dit interessant? Ontdek meer