Rotterdam organiseert Eurovision Songfestival 2021 - Holland.com
Foto: © Iris van den Broek
Rotterdam

Rotterdam is gaststad Songfestival 2021

Update: Helaas is Eurovision 2020, dat zou plaatsvinden op 12, 14 en 16 mei, afgelast. De EBU (European Broadcasting Union) heeft dit besloten op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen.  De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. Kijk voor meer informatie op songfestival.nl.

  • Laat u betoveren door de urban city vibe en het uitgesproken karakter van Rotterdam.
  • Beleef het Songfestival in Ahoy, een fantastische locatie voor grote evenementen.
  • Ontmoet fans uit alle landen op het gratis festivalterrein en bij meezingavonden in de stad.
Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, een 'urban vibe' en een bruisende mix van vernieuwende architectuur en uitdagende kunst en cultuur. Voor liefhebbers van het Eurovisie Songfestival is het een geweldige stad om te bezoeken.

TV-shows in Ahoy

De grote tv-shows van het Eurovisie Songfestival vinden plaats in Ahoy, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland. Songfestivalfans kunnen hier repetitieshows bijwonen, de twee halve finales en natuurlijk de afsluitende grote finale.

Festivalterrein Eurovision Village

Op een aansprekende plek in Rotterdam komt een gratis toegankelijk Eurovision Village. Dit festivalterrein biedt podium aan diverse artiesten van het Eurovision Songfestival, aan nieuw talent en gevestigde namen uit stad en land. Verder worden overal in de stad clubavonden, concerten, tentoonstellingen en meezingfeesten gehouden. Een van die locaties is de Maassilo, een voormalige graansilo, waar Duncan Laurence zijn winnende nummer Arcade (2019) opnam.

Eurovision 2021

Nederland is volgend jaar gastland voor het muziekspektakel Eurovision 2021. Muzikanten uit Europa en daarbuiten vertegenwoordigen hun land op het internationale podium. Met ontroerende liedjes of grootse gekkigheid pakken ze de spotlights en strijden ze voor de douze points van de stemmers.

Rotterdam for Real

Vond je dit interessant? Ontdek meer