Foto: © Iris van den Broek

Rotterdam

106 van 138 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Rotterdam, één van de grootste havensteden ter wereld, is wellicht de meest cosmopolitische stad in Nederland. U vindt er schitterende architectuur, bijzondere cultuur en natuurlijk volop gezelligheid.

  • Bezoek Rotterdam en geniet van de unieke sfeer en architectuur.
  • Fiets door de haven en ontdek de maritieme geschiedenis van Rotterdam.
  • Ontdek het Boijmans van Beuningen Museum of neem de kinderen mee naar Diergaarde Blijdorp.

Cosmopolitisch Rotterdam

Rotterdam is de op één na grootste stad van Nederland en is anders dan alle andere Nederlandse steden. Rotterdam wordt dankzij de indrukwekkende skyline ook wel 'Manhattan aan de Maas' genoemd. De wereldhaven van Rotterdam is de grootste haven in Europa en staat in de top vijf van grootste havens ter wereld. Rotterdam is een bouwkundige en culturele wereldstad met veel attracties, festivals en musea. De stad heeft een levendige jonge stadscultuur en een ongeëvenaarde selectie winkels, restaurants en cafés. Vroeger was Rotterdam een arbeidersstad en dat is nog steeds terug te vinden in de manier van denken, die wordt gekenmerkt door eerlijkheid en hard werken.

Wat is er te doen in Rotterdam?

Als gevolg van het zware bombardement in de Tweede Wereldoorlog, ziet Rotterdam er nu heel anders uit dan andere Nederlandse steden. Er is geen historische binnenstad meer, maar de stad heeft wel gebouwen in verschillende bijzondere stijlen. Beroemde bouwkundige hoogtepunten zijn de Erasmusbrug, de Van Nelle-fabriek, de Kubuswoningen, de Euromast en de Kop van Zuid.

Voor de kunstliefhebber is er genoeg te doen in Rotterdam. De bekendste interessante plekken zijn het Boijmans van Beuningen Museum, de Kunsthal en het NAi. De maritieme achtergrond is terug te zien in de meeste attracties van de stad, zoals het Maritiem Museum, Scheepswerf De Delft en het SS Rotterdam, dat ooit een van de vlaggenschepen van de Holland America Line was. U kunt zelfs de wereldhaven van Rotterdam bezoeken met een havenrondvaart georganiseerd door Spido, of met een Splashtour. Als u Rotterdam met uw kinderen bezoekt is Diergaarde Blijdorp, één van Europa's mooiste dierentuinen, een absolute must.

Een avondje uit in Rotterdam

Na een dagje vol cultuur, architectuur en winkelen, bent u klaar om de keuken van Rotterdam te ervaren. Rotterdam heeft van alles te bieden, van simpele snacks tot unieke restaurants met Michelinsterren. In de Witte de Withstraat, het Westelijk Handelsterrein en de Veerhaven vindt u allerlei soorten specerijen en smaken. In Hotel New York kunt u tijdens uw maaltijd genieten van het uitzicht over de Maas. In de cafés rond de Oude Haven kunt u heerlijk van een drankje genieten. Ook zijn er verscheidene trendy clubs verspreid over de hele stad waar tot in de kleine uurtjes wordt gedanst.

Bereikbaarheid en parkeren in Rotterdam

Rotterdam ligt op ongeveer een uur rijden vanaf de hoofdstad Amsterdam en op ongeveer 45 minuten vanaf de Amsterdam Schiphol Airport. Bent u met de auto, let dan op waar u wel en niet kunt parkeren.

Meer in de omgeving.

Wilt u rondom Rotterdam ook andere boeiende steden bezoeken dan zijn Delft, beroemd van het ‘Delfts Blauw’, en Dordrecht beslist de moeite waard.

Accommodatie

Of u nu houdt van low budget hotels, romantische hotels of boetiekhotels; u vindt in Rotterdam voor elke smaak en budget een heerlijk hotel. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale hotel hier!

Tip van de redactie:

Ontdek de liefde van Rotterdammers voor hun voetbalclub Feyenoord en bezoek een voetbalwedstrijd in de Kuip; wellicht het mooiste voetbalstadion in Nederland.

Video City Film Rotterdam trailer

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.