Copyright Claire Droppert
Architectuur

Stadhuis Rotterdam

28 van 41 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Coolsingel 40
3011AD Rotterdam
Bekijk de website

Het stadhuis van Rotterdam is een van de weinige oude gebouwen die het centrum van Rotterdam rijk is. Het werd gebouwd tussen 1914 en 1920 en overleefde wonderwel het grote bombardement van 1940. Het Rotterdamse stadhuis is gelegen aan de Coolsingel en is een prachtig gebouw, dat zeer de moeite waard is om een rondje omheen te lopen.

  • Ontdek de bijzondere beeldhouwwerken op het gebouw.
  • Het stadhuis is gespaard gebleven tijdens de bombardementen in 1940.
  • Op een steenworp afstand van het uitgaan- en winkelgebied.

Bijzonderheden van het stadhuis

Het Rotterdamse stadhuis heeft vanaf het begin de beeldhouwkunst gebruikt om de historie van de wereldhavenstad Rotterdam tot uitdrukking te brengen. Wanneer u om het gebouw heen loopt kunt u verschillende bijzondere beeldhouwwerken ontdekken.

Zo ziet u aan weerszijden van de hoofdingang van het stadhuis de beeltenissen van de portier en de fiscus. Een tiental andere beeltenissen drukken diverse deugden en waarden uit. Boven de hoofdingang zit ‘Stedenmaagd’ en daarboven staat het vergulde bronzen beeld van ‘Genius met fakkel’. Op de hoogste toren staat het vergulde beeld van de ‘Vredesengel’.

Rondom het stadhuis

U kunt het stadhuis niet bezoeken, maar bij de lokale toeristenpunten kunt u navraag doen naar rondleidingen door het stadhuis. Op een steenworp afstand van het prestigieuze rijksmonument ligt het winkelgebied de Lijnbaan en de Koopgoot. Via de Meent komt u bij diverse horecagelegenheden. Het Stadhuisplein tegenover het stadhuis verandert ’s avonds in een populair uitgaansgebied.

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!