Zo mis je niks van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam - Holland.com
Foto: © StudioVollaersZwart via Rotterdam Make It Happen
Rotterdam

Volg alles rond het Eurovisie Songfestival 2021 online

Het Eurovisie Songfestival 2021 vindt plaats in Rotterdam en gaat nu al de boeken in als de meest bijzondere editie aller tijden. Nooit eerder was alles rond het Songfestival namelijk zó compleet online te volgen. Wat dus automatisch betekent dat je vanuit je eigen huis niets hoeft te missen rondom dit spektakel in Rotterdam en je online (uiteraard in je allervrolijkste outfit) heerlijk kunt meefeesten!

  • Volg tal van streams en dompel je onder in een feestend Rotterdam.
  • Check online alles van de digitale Eurovision Village.
  • … maar kruip op 18, 20 en 22 mei natuurlijk wel voor de tv tijdens de finales!

Eurovision Village

Eurovision Village is de officiële ‘fanzone’ van het Eurovisie Songfestival 2021 waar fans digitaal bijeen komen om te genieten van shows en verschillende artiesten. Via deze online 3D-wereld in hartje Rotterdam kunnen bezoekers tussen 15 en 23 mei optredens bijwonen van artiesten zoals DJ Afrojack en Johnny Logan. Daarnaast kunnen bezoekers ook een kijkje achter de schermen nemen bij Ahoy.

Verder kun je via de Eurovision Village gaststad Rotterdam leren kennen met behulp van een interactieve kaart waar je hotspots van de stad en culturele highlights te zien krijgt. Om het echte songfestivalgevoel te krijgen kun je ook bijzondere en kleurrijke inwoners van Rotterdam leren kennen. En dan voelt het dus bijna alsof je zelf fysiek in Rotterdam aanwezig bent.

Stadsprogramma – Open Up to Rotterdam

Om de Rotterdammers, Nederland én fans van over de hele wereld op te warmen voor het Eurovisie Songfestival is er door Rotterdam Festivals een Stadsprogramma opgetuigd met verschillende activiteiten. Tussen 14 en 22 mei kan iedereen door middel van (live) streams de sfeer proeven van het kleurrijke event. Ruim vijftig Rotterdamse (culturele) organisaties en ondernemers bieden verschillende digitale activiteiten aan. Denk bijvoorbeeld aan open studio’s, zangcompetities en muzikale optredens in zelfs speeltuinen en moskeeën. Bekijk hier welke activiteiten er in de stad zoal worden aangeboden.

24/7 livestreams

Wil je echt dag en nacht het Eurovisie Songfestival volgen? Online kun je 24/7 bijhouden hoe Rotterdam zich opmaakt voor het feest. Op verschillende - vaak iconische - plekken in Rotterdam zijn webcams geplaats die non-stop uitzenden wat daar gebeurt. Bekijk bijvoorbeeld de grote klok voor het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen en tel af tot aan de finale. Of kijk naar de imposante opbouw van het Songfestival in Ahoy Rotterdam. Hier vind je de verschillende livestreams

LookLab

In de online serie LookLab ontvangt NikkieTutorials alle deelnemende artiesten van deze 65e editie van het Eurovisie Songfestival. Vanuit haar LookLab-studio in Ahoy praat ze met de deelnemers over hun liedjes, optredens en natuurlijk hun looks. Nikkie neemt je dus letterlijk mee langs de glitter & glamour-wereld van het Songfestival. LookLab is van 10 tot en met 21 mei dagelijks te zien op het Youtube-kanaal van Eurovision.

Vond je dit interessant? Ontdek meer