Foto: The willemsbrug with on the background the Whithouse in Rotterdam
Architectuur

Willemsbrug

9 van 15 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Deze felrode brug met een totale spanwijdte van 318 meter verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam. De Willemsbrug werd in 1878 geopend en in 1981 geheel gerenoveerd. 

  • Rotterdam staat bekend om haar vele bruggen.
  • Deze opvallende rode brug was jarenlang de belangrijkste verbinding over de Maas.
  • Huur een fiets of een auto en maak een ritje door Rotterdam.

De infrastructuur van Rotterdam 

De Willemsbrug werd ontworpen door architect A. Veerling en domineerde in het verleden de Rotterdamse skyline.De brug was lange tijd de belangrijkste verbinding over de rivier de Maas.   

Tegenwoordig telt de infrastructuur van Rotterdam meerdere belangrijke verbindingen. De Maastunnel is een tunnel van meer dan een kilometer lang en dateert uit 1942. Het nieuwe symbool van Rotterdam is de Erasmusbrug die in 1996 geopend werd.

Maak een ritje 

Huur een fiets of een auto en maak een ritje door Rotterdam. Ontdek hoe een gigantische stad zich ontwikkelde rondom de immense rivier de Maas. Geniet van de moderne gezichten van Rotterdam vanaf bruggen zoals de Willemsbrug.

Overnachten in Rotterdam

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Rotterdam vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

View on Erasmusbrug from Euromast

Rotterdam

Bezoek Rotterdam, de stad met een van de grootste havens te wereld, een bruisend nachtleven, fantastische musea, uitstekende restaurants en vele andere attracties.