Museum Speelklok

1.118 keer bekeken

24 van 27 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Museum Speelklok is zonder twijfel het muzikaalste museum ter wereld. De collectie omvat carrillonklokken, muziekdoosjes, orgelklokken, pianola's, de zingende nachtegaal, orkestrions, waaronder de beroemde Violina, en straat-, kermis- en dansorgels. 

  • Het vrolijkste museum van Nederland!
  • Laat je verrassen door zelfspelende muziekinstrumenten.
  • Elk uur rondleidingen met een gids.

Muzikale Rondleidingen 

Ieder uur vinden rondleidingen met gidsen plaats in Museum Speelklok. Zo ziet u alle prachtige kenmerken van de muzikale collectie. Het muzikale repertoire varieert van Weense walsen en tango's tot tranentrekkers en de nieuwste hits. Voelt u zich vrij om mee te zingen met de gidsen en samen te dansen. 

Vrolijk in Utrecht 

U zult een fantastisch gevoel hebben na een bezoek aan het vrolijkste museum van Nederland. Naast liedjes en muziek biedt het museum u nieuwe inzichten in de vaardigheden en het vakmanschap achter de muziekdoosjes. Museum Speelklok bevindt zich vlak bij de Dom.

Overnachten in Utrecht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Utrecht  vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Ontdek meer in de omgeving
Museum Speelklok
Adres: 
Steenweg 6
3511JP Utrecht
Bekijk de website
Openingstijden & tickets