Museum Speelklok - Holland.com
Foto: © Utrecht Marketing
Utrecht Musea

Museum Speelklok

Adres:
Steenweg 6
3511JP Utrecht
Openingstijden & tickets

Museum Speelklok is zonder twijfel het muzikaalste museum ter wereld. De collectie omvat carrillonklokken, muziekdoosjes, orgelklokken, pianola's, de zingende nachtegaal, orkestrions, waaronder de beroemde Violina, en straat-, kermis- en dansorgels. 

  • Het vrolijkste museum van Nederland!
  • Laat je verrassen door zelfspelende muziekinstrumenten.
  • Elk uur rondleidingen met een gids.

Muzikale Rondleidingen 

Ieder uur vinden rondleidingen met gidsen plaats in Museum Speelklok. Zo ziet u alle prachtige kenmerken van de muzikale collectie. Het muzikale repertoire varieert van Weense walsen en tango's tot tranentrekkers en de nieuwste hits. Voelt u zich vrij om mee te zingen met de gidsen en samen te dansen. 

Vrolijk in Utrecht 

U zult een fantastisch gevoel hebben na een bezoek aan het vrolijkste museum van Nederland. Naast liedjes en muziek biedt het museum u nieuwe inzichten in de vaardigheden en het vakmanschap achter de muziekdoosjes. Museum Speelklok bevindt zich vlak bij de Dom.

Overnachten in Utrecht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Utrecht  vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!

Vond je dit interessant? Ontdek meer