Ontdek Utrecht - Holland.com
Utrecht

Ontdek Utrecht

Utrecht, de stad met mooie grachten, gezellige winkelstraatjes en volop culturele bezienswaardigheden is heerlijk in de zomer. Gelegen in het 'groene hart' van Nederland vindt u hier alles voor een heerlijke vakantie.

  • Ga peddelend met een kano langs de werfkelders in Utrecht.
  • Bezoek de 400 jaar oude stoffenmarkt op zaterdagochtend.
  • Ga muzikaal genieten in het TivoliVredenburg.

De 3 hoogtepunten deze zomer in Utrecht zijn zeker:

1. Ontdek Utrecht met de kano of waterfiets

Peddel langs de Oudegracht met z'n mooie werfkelders. Ontdek de vele mooie monumenten vanaf het water of vaar de stad uit naar het mooie natuurpark Rhijnauwen. Vergeet niet af en toe aan te leggen voor een lekkere maaltijd of een biertje bij een van de cafés of restaurants.

2. Shoppen op de markt

Niets lekkerder dan rustig slenteren over een gezellige markt. En dat kan in Utrecht volop! Zo is er op zaterdag de bloemenmarkt op de Oudegracht voor wie van geuren en kleuren houdt. Ook op zaterdag(-ochtend) is er de grootste en oudste (400 jaar) stoffenmarkt van Nederland in de Breedstraat en het Begijnhof. Tenslotte is er elke 1e zondag van de maand een 'Streekmarkt' in de Twijnstraat, waar u kunt proeven van de lekkerste streekgerechten en producten. Heerlijk!

Streekmarkt: Vanaf april, elke 1e zondag van de maand in de Twijnstraat

Bloemenmarkt: Zaterdags op de Oudegracht en het Janskerkhof

Lapjesmarkt: Zaterdagochtend van 8.00 tot 13.00 uur in de Breedstraat en op het Begijnhof.

3. Bezoek TivoliVredenburg

Geopend in het voorjaar van 2014 is dit nieuwe muziek muziekcentrum gelijk het grootste in Nederland. In het gebouw zitten vijf grote concertzalen voor verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot jazz en van pop tot cross-over. Daarnaast kunt u er ook terecht in het grand café, de jazzclub of voor een leuke workshop.

Zoek naar andere soortgelijke dingen: