Parkeren in Utrecht - Holland.com
Utrecht

Parkeren in Utrecht

Komt u met de auto naar Utrecht? Zorg dan dat u op de hoogte bent van het parkeerbeleid in Utrecht en dat u netjes betaalt. Lees hier meer over parkeerlocaties, tarieven en P+R parkeerterreinen in Utrecht.

Parkeren in Utrecht

In de gemeente Utrecht kunt u parkeren langs de straten en grachten, maar de ruimte is beperkt en de tarieven liggen vaak hoger dan in de parkeergarages. Meer voordelig en veiliger is het dus om te kiezen voor een van de parkeergarages. De tarieven variëren van € 2,- tot € 3,- per uur een dagkaart kost ongeveer € 30,-.

Parkeert u toch in het centrum, zorg dan dat u goed weet hoeveel u moet betalen. Betalen kan meestal met PINof creditcard; dit verschilt per automaat. Wanneer u niet betaalt riskeert u een boete en kan, in sommige gevallen, uw auto worden weggesleept!

P+R (parkeren en reizen)

Een goed en voordelig alternatief voor parkeren in het centrum zijn de zogenaamde 'P+R parkeerterreinen'. Dit zijn terreinen aan de rand van de stad, van waaruit u met de bus of tram naar de binnenstad reist. Utrecht heeft vier P+R terreinen waar u voor ongeveer € 5,- per dag kunt parkeren. De vier P+R locaties zijn: Westraven ten zuiden van , De Uithof (ten oosten van Utrecht, bij de Universiteit), Papendorp (ten zuiden van Utrecht) en Muziektheater (ten westen van Utrecht).

Op de P+R parkeerterreinen kunt u betalen met PIN of creditcard.

Belangrijk om te weten: Utrecht heeft sinds januari 2015 een milieuzone in het hele centrum. Dit betekent dat u met een dieselauto van vóór bouwjaar 2001 het centrum niet in mag. Voor meer informatie over parkeren in Utrecht kunt u terecht bij uw accommodatie of bij de lokale VVV.

Vond je dit interessant? Ontdek meer