Shoppen in Utrecht - Holland.com
Utrecht

Shoppen in Utrecht

Pak de trein naar Utrecht en het shoppen kan direct beginnen. Hoog Catharijne is een van Nederlands grootste indoor winkelcentra en biedt veel verschillende winkels. Het winkelcentrum is verbonden met Utrecht Centraal, waardoor het perfect is voor een dagje uit met de trein. Maar de smalle straatjes van Utrecht en de algemene en gespecialiseerde markten hebben ook zo hun charme! 

  • Loop vanaf het station zo het overdekte winkelcentrum in.
  • Ontdek boetiekjes en grote merken in de smalle straatjes van Utrecht.
  • Het centrum is autovrij, dus u kunt op uw gemak door de winkelstraten slenteren.

De winkelstraten van Utrecht 

Voor een succesvol middagje shoppen slentert u van de Lijnmarkt naar de Oude Gracht, en daarna door de Choorstraat, Oudkerkhof en Korte Minrebroederstraat. Grote merken en kleine boetiekjes vol mode, accessoires en sieraden gaan hier prima samen. Omdat het centrum autovrij is, kunt u er op uw gemak winkelen.

Op tien minuten loopafstand van het stadscentrum ligt de Nachtegaalstraat. Aan deze straat liggen een aantal geweldige winkels, bijvoorbeeld voor binnenhuisarchitectuur. Voor de fijnproevers zijn er ook ambachtelijke delicatessenwinkels. Utrecht heeft een aantal markten, zoals de bloemenmarkt op Janskerkhof en de Oudegracht, en de 'lapjesmarkt' (stoffenmarkt) op de Breedstraat. 

Meer in deze regio

Als u van chique boetieks en haute couture houdt, is Zeist een aanrader. Dit kleine stadje ligt op slechts tien minuten rijden van Utrecht. Een middag op de Slotlaan, Hogeweg, Voorheuvel en Steynlaan zal uw honger naar mode gegarandeerd weten te stillen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer