© TasfotoNL via Shutterstock
Attracties

Trajectum Lumen

40 van 46 bezoekers vinden deze informatie waardevol.
Adres:
Croesestraat 105
3522AD Utrecht
Bekijk de website

Trajectum Lumen is een wandelroute in de avonduren door de historische binnenstad langs lichtkunstwerken van nationale en internationale gerenommeerde kunstenaars. Volg de lichtkunstwerken van Trajectum Lumen en u zult Utrecht ontdekken vanuit een nieuw perspectief. Bekende gebouwen, bruggen en steegjes waar u anders met een boog omheen zou lopen, vormen nu een fraai schouwspel van licht.

  • Ontdek Utrecht vanuit een heel nieuw perspectief.
  • Wandel langs historische plekken, gebouwen en gevels.
  • Trajectum Lumen is het hele jaar door geopend.

Theatrale Lichtkunstroute Utrecht

Niet eerder hebben zo veel verschillende lichtkunstwerken de binnenstad zo mogen tekenen als in Utrecht. 365 avonden per jaar tussen het moment dat de straatverlichting aan gaat en middernacht komt Trajectum Lumen tot leven.

Trajectum Lumen biedt bezoekers een nieuw gezicht op Utrecht. De wandelroute wijst u op historische plekken, gebouwen en gevels, en leidt u langs indrukwekkende gebeurtenissen uit het verleden.

Volg de route

Volg het spoor van lichtdruppels in de grond, haal een gratis routekaart bij de VVV op het Domplein of laat u rondleiden door een gids. De VVV heeft iedere zaterdagavond een open inschrijving of loop de route met een privégids. De wandelingen worden verzorgd in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Overnachten in Utrecht

Bent u op zoek naar een hip designhotel, een romantische bed & breakfast of een gezellige vakantiewoning voor uw familie? In Utrecht vindt u voor elke smaak en budget een passende accommodatie. Bekijk het uitgebreide aanbod en boek uw ideale vakantie hier!