Categorie:Utrecht

Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel in Utrecht was het eerste warenhuis dat in Nederland werd geopend. U vindt de Winkel van Sinkel langs de Oudegracht, vlakbij het gemeentehuis van Utrecht. De winkel werd in 1839 geopend en verkocht bijna alles wat u kunt bedenken. Hij was beroemd in heel Nederland en heeft meer dan 50 jaar bestaan. In 1898 trok een bank in het pand, die daar meer dan een eeuw bleef. Vandaag de dag is de Winkel van Sinkel overdag een grand café en restaurant en 's avonds een club.

  • Bezoek de Winkel van Sinkel, vroeger het eerste warenhuis van Nederland, vandaag een van de hipste plekken van Utrecht.
  • Geniet van een hapje of drankje bij de Winkel van Sinkel.
  • Dans de hele nacht door in de Nachtwinkel.
Adres:
Oudegracht 148
3511AZ Utrecht
Bekijk de website Toon locatie in Google Maps

De beelden van de Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel is een indrukwekkend gebouw bij de Oudegracht, dankzij vier enorme gietijzeren beelden die in Engeland zijn gemaakt omdat de techniek om deze te maken aan het begin van de negentiende eeuw nergens anders beschikbaar was. Ze waren zo groot dat ze over het water naar de winkel moesten worden vervoerd, maar helaas waren ze te zwaar. De kraan die ze van de boot moest takelen, bezweek onder hun gewicht. Zodoende kregen de beelden de bijnaam 'gevallen Engelse vrouwen' en 'Engelse hoeren'.

Eten, drinken en uitgaan bij de Winkel van Sinkel

Tegenwoordig kunt u bij de Winkel van Sinkel heerlijk eten in de sfeer van het oude warenhuis. Onder de Winkel van Sinkel, in de oude werfkelder zit de Tapaskelder waar u kunt genieten van Spaanse tapas. Liever alleen een drankje doen? In de Cocktaillounge kunt u terecht voor goede cocktails en veel verschillende soorten whisky. Bovendien opent elke zaterdag de Nachtwinkel met de beste feesten om de hele nacht door te dansen.

Vond je dit interessant? Ontdek meer