Altijd blijven lachen!

Marloes Tervoort, woensdag 13 februari 2013 , 141 keer bekeken

4 van 4 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Een avond in een kelder doet iets met me. Zonder daglicht ben ik op een bepaalde manier meteen in mijn element. Dat was het geval in de kelderbar van het gebouw waar ik studeerde. Als ik om 5 uur ’s middags binnenliep voor een drankje, rolde ik zes uur later dronken naar buiten. Ik gedraag me beter in de Toomler comedy club maar vind het daar net zo gezellig.

Bovendien worden we daar bezig gehouden door stand-up comedians. Sommigen zijn natuurlijk grappiger dan anderen. Alhoewel Toomler wordt gerund door Hollanders, treden er ook vaak buitenlandse comedians op in het Engels. Er wordt zelfs een Comedytrain International Summer Festival gehouden, waar grote namen als Arj Baker, Glenn Wool en Dwight Slade op het podium zijn verschenen.

Een meer Amerikaanse optie is Boom Chicago aan het Leidseplein. Deze comedy troupe is opgericht in 1993 en stelt de Hollandse politiek en sociale ontwikkelingen op komische wijze aan de kaak. Leuk voor toeristen die de Nederlandse gewoonten en tradities herkennen, maar er valt ook genoeg te lachen voor Nederlanders. Ik spreek uit ervaring. Het is altijd goed te ontdekken hoe anderen “ons” zien. En je te realiseren dat bepaalde Nederlandse gewoonten en tradities inderdaad best raar zijn. Op nummer 1 staat onbeschoft personeel in restaurants en bars maar het jaarlijkse Sinterklaasfeest biedt ook stof tot lachen.

Toomler, Breitnerlaan 2, Amsterdam
Boom Chicago, Leidseplein 12, Amsterdam
Comedy Café Amsterdam, Max Euweplein 43-45, Amsterdam

Ontdek meer in de omgeving
Altijd blijven lachen!