Bloembollenvelden

Ulrike Grafberger, dinsdag 5 maart 2013 , 27.012 keer bekeken

383 van 500 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

De Keukenhof is een begrip in Holland. Er komen jaarlijks bijna 800.000 bezoekers op af in een persiode van 8 weken. Dit betekent dat er zo’n 100.000 bezoekers per week binnenstromen. Dat zijn een heleboel toeristen op één plek: Hollanders, Duitsers, Italianen, Japanners, Amerikanen. Een fantastische mix van nationaliteiten komt van half maart tot half mei naar de Keukenhof om foto’s te maken tussen de tulpen en narcissen.
Geen wonder dat de Keukenhof een van de meest geliefde fotolocaties in Holland is.

Ik moet eerlijk toegeven: de Keukenhof is het helemaal. Er is immers vast geen plek op aarde waar u zoveel tulpen, hyacinten en narcissen vindt. Voor dit spektakel worden elk jaar zeven miljoen bloembollen geplant in de bloembedden. Maar u zult de Keukenhof dus wel moeten delen met vele andere toeristen en met 15 euro per persoon krijgt ue de toegangsprijs ook niet cadeau. Maar er is nog een andere mogelijkheid...

Tulpen zo ver als het oog reikt

Rond de Keukenhof en in de regio rondom Lisse liggen talloze bollenvelden vol tulpen, narcissen en hyacinten. We zijn op zoek gegaan naar de mooiste plekken. Dankzij Herman van Amsterdam en zijn website “Bollenveldenradar” wisten we precies waar en wanneer de bloemen op hun mooist zijn.

Dit zijn de tips van Herman, een ambassasdeur en frequent bezoeker van de tulpenregio. Volgens hem vindt u hier de mooiste bloemenvelden:

In Lisse:
Zwartelaan, Essenlaan, Loosterweg-Zuid en Herenweg (het gebied tussen de Engelbewaarderskerk en Ruïne van Dever)

In Hillegom:
Veenenburgerlaan, Zuider Leidsevaart en Derde Loosterweg

In Noordwijkerhout:
Herenweg en Westeinde

De Zilk:
Zilkerbinnenweg

Zet het dorp en de straat in uw navigatiesysteem en bereid u voor op een bloemenzee zo ver als u kunt kijken.

Wanneer bloeien de bloembollen?

Ik moet hieraan toevoegen dat de bollen niet elk jaar op hetzelfde moment bloeien. De bloei begint doorgaans rond half maart maar is sterk afhankelijk van de temperatuur. De foto’s bij deze blog zijn begin april genomen. Maar wat de meeste indruk op me maakte, was de ongelooflijk lekkere geur. Middenin een veld hyacinten staan, daar kan geen parfum tegenop!

Dan naar Lisse voor een drankje

We hebben nu het toegangsgeld bespaard. Daar kunnen we lekker van gaan eten. Herman van Amsterdam, die zelf ook uit deze regio komt, raadt ons aan naar restaurant 'De Vier Seizoenen' in Lisse te gaan. Op het menu staan seizoensgebonden gerechten. Bijvoorbeeld een driegangen diner van de maand. U kunt hier ook vegetarische en glutenvrije gerechten bestellen. Voor Chinees of Italiaans kunt u ook in Lisse terecht.

Ontdek meer in de omgeving
Bloembollenvelden