Cool hangen in de hotelbar

Marloes Tervoort, vrijdag 13 juni 2014 , 217 keer bekeken

1 van 1 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Als ik uit winkelen ben, vind ik het vaak leuk om een hotel binnen te lopen en me als een toerist in eigen stad te voelen. Door het tijdloze gevoel van de reiziger in een vreemd land op te zoeken, word ik even uit de dagelijkse sleur getild. En gezien de groeiende populariteit van de hotelbar ben ik daarin niet de enige. Gelukkig zijn deze bars niet meer het alleenrecht van de hotelgast.

Een van de eerste hotelbars in Amsterdam die ik regelmatig bezocht was in Hotel Arena. Dit was oorspronkelijk een budgethotel en zat dus vol jonge buitenlandse toeristen. Naast een bar, runde Hotel Arena ook een club die in de negentiger jaren mateloos populair was. Dat deed de sfeer geen goed aangezien er steeds vaker mensen van vrijgezellenfeesten kwamen. Niet cool.

Gelukkig hebben de Hollandse steden nu een groot aantal stijlvolle hotelbars met internationale allure. In Amsterdam bieden de bars sfeer (The College Hotel) en kosmopolitische luxe (The Dylan). Maar de absolute winnaar in de hoofdstad is de Tunes Bar in het Conservatorium Hotel, dat in 2012 werd geopend. Van buiten is het een typisch Hollands gebouw maar het interieur is ingericht door de Italiaanse architect Piero Lissoni. Daarmee is het een indrukwekkend elegante, warme ruimte geworden. Sinds Madonna en Lady Gaga hier verbleven, is het razend populair geworden.

De nieuwste aanwinst in Amsterdam is de bar bij hotel Andaz, die is ontworpen en ingericht door de Hollandse topontwerper Marcel Wanders. De bar is pas net open en dus nog een reputatie aan het opbouwen maar met de locatie aan de Prinsengracht, op de grens van het stadscentrum en de Jordaan, mag dat geen probleem zijn.

Natuurlijk is er ook buiten Amsterdam veel te vinden. Hotel Modez opende in 2012 café Caspar geopend in modestad Arnhem. In Den Haag begeven de groten der aarde zich onder de internationale zakenpakken in DesIndes en in Rotterdam mag je Hotel New York niet missen. Het is misschien niet de hipste bar maar een geweldige plek om te zitten en mensen te kijken.  

Uiteindelijk is het trouwens ook goed gekomen met Hotel Arena. Na een vergaande renovatie werden in 2002 de deuren heropend voor een hoger segment. Ook de ToNight club in de oude kapel was weer top. Je zou er bijna je vrijgezellenfeest houden...

Hotel Arena, ’s Gravesandestraat 51, Amsterdam
The College Hotel, Roelof Hartstraat 1, Amsterdam
The Dylan, Keizersgracht 384, Amsterdam
Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam
Hotel Andaz, Prinsengracht 587, Amsterdam
Hotel Modez, Elly Lamakerplantsoen 4 (Putstraat 1A), Arnhem
Hotel Des Indes, Lange Voorhout 54-56, The Hague
Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

Ontdek meer in de omgeving
Cool hangen in de hotelbar