Ga op stap met de Visit Holland App

Heather Tucker, dinsdag 5 maart 2013 , 170 keer bekeken

12 van 23 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Er komt binnenkort een vriendin uit Engeland op bezoek. Ze is al een paar keer eerder in Nederland geweest dus we hebben de meeste hoogtepunten al een keer gezien. Ze wil geen kaas eten of tulpen kopen. Ze draagt liever geen klompen en wil geen windmolens bezichtigen. Daarom zoek ik naar iets leukers en unieks om te doen wanneer ze hier is.

Ik begin mijn zoektocht op het betrouwbare Google. Ik moet toegeven dat het niet erg spannend zoeken is op deze manier. Dan herinner ik me de Visit Holland App. Ik heb de app op mijn telefoon gedownload toen hij uitkwam – maar nu komt hij natuurlijk perfect van pas!

Ik zet de knop rechtsonder op het scherm op online omdat ik hoop iets in de buurt te vinden. Dan klik ik op het “in de buurt”-pictogram. Bingo! Nadat ik mijn zoekcriteria heb gekozen (bezienswaardigheden, musea, shoppen, hotels enz.), verschijnt er een kaart met oranje Visit Holland-logo’s met daartussen een blauwe stip die mij moet voorstellen. Door op elk logo te tikken, kan ik meer informatie krijgen over de locatie die het vertegenwoordigt.

Hmmm...eens kijken...De molens van Kinderdijknee...De Kiefhoekwat is dat? Een paar klikken verder ontdek ik dat De Kiefhoek een sociaal woonproject uit 1930 is dat in 1999 op de lijst van de 1000 belangrijkste bouwwerken uit de 20e eeuw van de Union Internationale des Architectes is gezet. Dit is echt iets voor mij, maar waarschijnlijk niet voor mijn vriendin, dus zet ik het op 'Mijn reisplan' door op de knop Toevoegen te drukken en zoek ik verder.

Hoeksche Waard – nee...Oudewater Witches Weighhouse – dat ziet er uniek uit maar de app geeft aan dat dit van 1 april tot 1 november open is, dus dat moet wachten. Oeps, ik heb de kaart te groot gemaakt en kijk nu naar iets dat 97,4 kilometer uit de buurt ligt. Ik zoom weer een stukje in en dan zie ik het! Daar... iets ten noorden van de blauwe stip.

Volgens de app ligt het Spoorwegmuseum op slechts 46 kilometer afstand van mijn huidge positie. En goed nieuws, het is open. Ik lees alle informatie, noteer het adres en zet het in het navigatiesysteem van mijn auto. Ik ga alvast op onderzoek uit. Het Spoorwegmuseum is nog leuker dan ik dacht. Er is genoeg te doen, ook voor mensen die niet van treinen houden, en het is een geweldige plek voor kinderen.

Ik zou zo graag op een ritje willen maken met de Orient Express  (als hij tenminste echt ergens heen ging)!