Grooming is booming

Denise Mosbach, donderdag 14 februari 2013 , 167 keer bekeken

4 van 6 bezoekers vinden deze informatie waardevol.

Het is allemaal begonnen in de negentiger jaren en zoals zoveel trends kwam ook deze overwaaien uit de Verenigde Staten. Tot die tijd werden mannen uitgelachen als ze teveel om hun uiterlijk gaven, maar vanaf dat moment groeiden ze uit tot trendsetters. “Male grooming” (wat zich vertaalt als huid- en haarverzorging voor mannen) werd al snel populair in Europa. Wat begon als een trend groeide uit tot een lifestyle. Tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterend huidverzorgings- en parfummerk een speciale productlijn voor mannen. De beste, meest unieke en speciale merken zijn onder één dak te vinden bij Skins Cosmetics. Deze winkels zijn te vinden in het chique Conservatorium Hotel in Amsterdam en luxe warenhuis de Bijenkorf in Rotterdam.

En natuurlijk waren het niet alleen de winkels die huidverzorgingsproducten voor mannen onder de aandacht brachten. Al snel kwamen ook salons voor mannen naar Nederland. ManMAN nam de voortrekkersrol in Amsterdam. “In het begin was het redelijk extreem en mocht je nergens meer haar hebben. Nu is het meer in balans en kijkt men niet meer vies bij wat haar,” vertelt Eefje van der Pol, de eigenaresse van ManMAN. Je ziet dit onder andere in het feit dat de baard een comeback heeft gemaakt (maar dan wel getrimd en bijgeknipt natuurlijk)! Eefje opende haar salon vijf jaar geleden, niet alleen omdat ze wilde inspelen op de nieuwe trend maar omdat ze vond dat ook mannen goed voor hun huid moeten zorgen. ManMAN is een echte mannenwinkel waar je je huid kunt laten verwennen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Ook de barbershop wordt steeds populairder, meer nog dan de salon. In Rotterdam vind je de New York Barbershop in Hotel New York. In een retro interieur en stijlvolle, ouderwetse kappersstoelen kun je hier genieten van een Italiaanse espresso terwijl je haar wordt geknipt of je een scheerbeurt krijgt van een van de ervaren barbiers (of beide). Dus ga je naar Rotterdam, doe het dan in stijl: boek een kamer in Hotel New York en bezoek de Barbershop voor de perfecte scheerbeurt.

Ontdek meer in de omgeving
Grooming is booming